Полагането на износващия слой асфалт в участъка при новоизградения тунел

...
Полагането на износващия слой асфалт в участъка при новоизградения тунел
Коментари Харесай

Още няма асфалт при тунела за Рилския манастир, открит от Бойко Борисов няколко пъти

Полагането на износващия пласт асфалт в сектора при новоизградения тунел над с. Пастра на пътя Рила-Рилски манастир, което трябваше да стане до юни, се бави, събщи през днешния ден БНР. За асфалтиране са към 300 м по двете платна, след което ще се поставя и маркировка.

Полагането на износващия слой би трябвало да направи компанията реализатор - " Автомагистрали ". Същевременно пътни служащи споделят пред БНР, че към този момент има и потрошени и отстранени знаци, указващи краткотрайната организация на придвижването при тунела.

До построяването му се стигна, откакто макар построената 150-метрова подпорна стена, висока 4,1 м, 30-тонна канара падна при започване на януари предходната година и затвори за месеци пътя до Светата обител.

Съоръжението сруваше 6,5 млн. лева по времето на кабинета " Борисов-3 ".

Нещо повече - мястото бе едно от " обичаните " за посещаване на тогавашния министър председател Бойко Борисов, дружно с Николай Нанков - проформа зам.министър на Министерство на регионалното развитие все още.

Борисов го откри публично на 29 декември 2020 година - 10-ина дни преди 6-милионното " барикада " да рухне на 9 януари.

Тогава написа:

" С близо 6 млн. лева бе приключено укрепването на срутището по пътя за светата обител. "

А на терен сподели, че желае " всичко да е като картичка " и " да няма нито едно нещо недоизкусурено ".

Наложи се при повторното разрушение на пътя Николай Нанков да изяснява, че на 29 декември министър председателят го е разкрил, без да има даже акт 15.

Ден по-късно по Българска национална телевизия се появи просторен материал за прелестния ремонт - с проектанта на обекта проф. Николай Жечев.

" Тази ограда, тя не е предопределена за такива огромни парчета, които имат огромна сила, тя е предопределена за скалните парчета, които са над веждата на свлачището. Тези диагонални въжета са предопределени да понижат силата на този камък и да няма такива провали ", сподели той.

А " фамозният " Стоян Беличев - началник на " Автомагистрали " по това време, даде обещание, че ще се постави светофар, като разчистят най-малко едното платно от пътя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР