Пол Манафорт, бившият мениджър на предизборния щаб на президента на

...
Пол Манафорт, бившият мениджър на предизборния щаб на президента на
Коментари Харесай

Разследването Тръмп-Русия: Гейтс свидетелства срещу Манафорт

Пол Манафорт, някогашният управител на предизборния щаб на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, е притискан да сътрудничи на прокуратурата по отношение на следствието за съдействие с Кремъл , написа " Гардиън ".

Няколко американски медии, в това число СиЕнЕн и " Лос Анджелис таймс ", оповестяват, че Рик Гейтс - бизнес помощник на Манафорт, някогашен консултант в предизборния щаб и лобист, е сключил договорка със специфичния прокурор Робърт Мълър и ще свидетелства против Пол Манафорт в подмяна на състрадание.

Гейтс наподобява е релативно дребна фигура в следствието дали щабът на Тръмп си е сътрудничил с Русия. Но в случай че се признае за отговорен по обвинявания, свързани с работата по-рано като лобист за прокремълска партия в Украйна, в това число и за пране на пари, това ще докара до поредност от събития, които могат да тласнат следствието на Мълър и към Белия дом.

Доналд Тръмп отхвърля акцията му да е сътрудничила с Кремъл.

През предходната седмица прокуратура повдигна обвинявания против 13 руснаци по отношение на изборите в Съединени американски щати през 2016 година

 Съединени американски щати удари 13 руснаци. Кремъл: Абсурдни обвинявания
Съединени американски щати удари 13 руснаци. Кремъл: Абсурдни обвинявания

Доналд Тръмп е бил осведомен

В петък прокуратурата разгласи пред съда, че е разкрила нови доказателства за осъществени от Манафорт закононарушения.

Ако Манафорт реши да сътрудничи на държавното обвиняване, екипът на Мълър може да се снабди с нова информация за работата по време на акцията на Тръмп и за вероятни връзки с съветски представители.

Към момента не е ясно Гейтс какво може да предложи на прокуратурата.

Обвинителният акт против двамата съдържа 12 точки, измежду които скрит план против Съединените щати и пране на пари. Манафорт и Гейтс пледираха, че са почтени по 12-те обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР