Покупката на имоти на зелено, които бяха спаднали през последните

...
Покупката на имоти на зелено, които бяха спаднали през последните
Коментари Харесай

КУПУВАМЕ ВСЕ ПО-ЛУКСОЗНИ И КАЧЕСТВЕНИ ЖИЛИЩА

Покупката на парцели на зелено, които бяха спаднали през последните няколко години, още веднъж са на мода в Пловдив

Двустайно или тристайно жилище ново строителство, в добър квартал с инфраструктура. Подобен апартамент в Пловдив е най-хубавата инвестиция сега, настояват специалисти от водещите организации за недвижими парцели в града.

Най-активни на пазара са купувачите с действителна жилищна потребност – младежи или фамилии с положителни приходи, които могат да си разрешат да покриват вноските си по жилищния заем или имат запас от свободни средства в бюджетите си.

Ниски лихви по заемите подтикват пазара

Една от аргументите за сходна инвестиция са и ниските лихви на банките у нас. През 2023г. жилищното кредитиране продължи да пораства мощно в контрастност с трендовете в Европа. Данните към края на октомври демонстрират, че финансирането у нас нараства с 19,1%, до момента в който ипотечният пазар в еврозоната се насочи през тази година към най-бавния си напредък от 10 години насам – 1,5% по данни на водещите интернационалните консултантски организации. Освен това лихвите по жилищните заеми в България останаха непроменени - на равнище от 2,59% за нови левови жилищни заеми към октомври 2023 година - по отношение на 2,48% година по-рано. Страхът от влизане в еврозоната и последващото повдигане на лихвите също въздейства на хората, които желаят да закупят апартамент.

Брокери настояват, че в този момент покупко-продажбите се случват по-обмислено, а условията на купувачите, във връзка с качеството на живот се покачват непрекъснато.

Мoдepни yдoбcтвa, eнepгийнo ефикасни xapaĸтepиcтиĸи и cъвpeмeнни детайли нa дизайна - това ca единствено част от факторите, ĸoитo притеглят xopaтa ĸъм новопостроените жилища в града.

Инфраструктурата – проблем №1 за новодомците

На пръв взор пазарът е претъпкан от предложения за продажба, само че на него има забележителна част от жилища, които не дават отговор на визиите на купувачите за желан дом.

Все повече хора избират да живеят отвън шума, мръсния въздух и натоварения трафик в градския център, като най-големият проблем за огромна част от Пловдив остава неприятната инфраструктура, сочат изследвания на организации за недвижими парцели.
Новите комплекси в града никнат като гъби, само че насладата на новодомците е къса, тъй като единствено седмица откакто се настанят в хубавите си жилища и се озоват на открито, те са принудени да се придвижват по черни пътища без асфалт и да се чудят за какво няма улично осветяване, публичен превоз, кофи за боклук, зеленина, най-малко една детска градина в квартала и най-нормалните екстри за цивилизован живот.   

Западните региони на града – шлагер измежду новодомците


Ето за какво най-атрактивна и търсена за живот си остава западната част на града към „ зеления оазис ” на Пловдив – в региона на парк,,Отдих и просвета ”. Локацията е единствено на минути от центъра и притегля със своето успокоение и уют, с елементарен достъп с превоз, съществуване на детски градини, учебни заведения, магазини, заведения за хранене, кафенета. В непосредственост е Гребната база, която предлага отлични условия за релакс и е измежду обичаните места за спорт и разходка.

Интересна наклонност в Града под тепетата е, че покупката на жилища на зелено, които бяха спаднали през последните няколко години, още веднъж са на мода. Основните преимущества при този вид парцели са по-ниската цена при включване на ранен стадий от строителството, избор на етаж, уместно ревю и разпределения, които най-добре дават отговор на потребностите на семейството.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР