Покрай тазгодишните кампании за Черния петък вече имаме сигнал, свързан

...
Покрай тазгодишните кампании за Черния петък вече имаме сигнал, свързан
Коментари Харесай

Съобщение от банка за предварително одобрена сума за Черния петък стресна потребител

" Покрай тазгодишните акции за Черния петък към този момент имаме сигнал, обвързван със известие от банка. То гласи: " Пазарувай решително този Черен петък с авансово утвърдена за теб сума. Заяви тук. И е посочена връзка, която да се последва. “, заяви пред БНР създателят на онлайн платформата " Ние, потребителите “ Габриела Руменова. 

Тя описа, че това известие е трансформация на сходно обръщение, което преди време същата финансова институция е изпращала до своите клиенти под формата на SMS-и и в онлайн банкирането. 

" По този мотив тогава се обърнах към омбудсмана с молба екипът и да прегледа проблема и ако реши за подходящо, да изпрати рекомендации към банката за поправяне на известието по този начин, че то да не буди терзания у потребителите, че към този момент имат заем на свое име. Проф. Ковачева удостовери, че предоставените от " Ние, потребителите “ къси известия фактически могат да оставят у клиентите усещане за към този момент провиснал им заем и изпрати до банката рекомендация за прецизиране на текста по метод, който да не буди терзания у потребителите и ясно показва, че става въпрос за направена от банката оферта. 

Руменова предложи при приемане на известие за авансово утвърдена сума хората да не бързат да се тормозят, а при неизясненост умерено да се свържат с банката и да уточнят какво тъкмо се случва.

Тя предизвести, че по време на акциите за Черния петък, както и за Коледа и Нова година, се появяват уеб сайтове за осъществяване на измами, заради което хората би трябвало да бъдат деликатни кой какви данни изисква от тях и никога да не вкарват финансова информация в онлайн платформи. Ако решат да се възползват от оферти за заеми, в детайли да проучат изискванията за отпущането на заема и какъв брой ще им коства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР