Покрай споровете си съдебните кадровици изпаднаха в лични нападки и

...
Покрай споровете си съдебните кадровици изпаднаха в лични нападки и
Коментари Харесай

Фаворитът на властта заплашил съдийка преди избора

Покрай разногласията си правосъдните кадровици изпаднаха в персонални нападки и пояснения кой какви здания е посещавал, какво бъдеще го чака и дали извършва политически поръчки.

Един от главните критици по номинацията на Иван Гешев, арбитър Атанаска Дишева, разгласи, че се е почувствала застрашена от любимеца за основен прокурор. По обед, малко след почивката преди гласуването за избора му, тя сподели, че в коридора пред залата, в наличието на Сотир Цацаров и шефа на Върховен административен съд Георги Чолаков, Гешев споделил: " Поздравявам ви, г-жо Дишева, пред вас стои блестяща политическа кариера. От вас ще излезе прелестен общински консултант ". На въпрос дали я заплашва, той се изсмял и споделил " не, не ". " Приемам това като откровена опасност и подстрекателство пред моето бъдеще и като член на Висш съдебен съвет, и като арбитър. Казвам това, с цел да поддържа позицията си за неналичието на професионални и нравствени качества у претендента ", сподели Дишева. Припомняме, че ексшефът на Софийския областен съд Методи Лалов стана общинар в София, откакто напусна системата, отправяйки остри рецензии към Висш съдебен съвет.

Дишева се оплака, че през целия ден е " бомбардирана " с подмятания и квалификации от министъра на правораздаването Данаил Кирилов, а той я попита за кого работи и кой е писал текстовете й, защото съгласно него шрифтът съвпадал с листовете пред шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов.

От своя страна, Панов разгласи, че Гешев има податливост към разпра, което го прави доста рисков с големите пълномощия, които му предстоят. Мълчанието на Цацаров и Чолаков след изявлението на госпожа Дишева също е показателно, добави той.

Магистратите си размениха обвинявания, че се работи по сюжет, както и по политически внушения. Кирилов бе очевидно нервиран от рецензиите на опозицията във Висш съдебен съвет. Дано викащите извън отчетат вашето усърдие, съобщи министърът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР