Покойната легенда на бразилския футбол Пеле получи поредното голямо признание

...
Покойната легенда на бразилския футбол Пеле получи поредното голямо признание
Коментари Харесай

Пеле влезе в речник на португалския език

Покойната легенда на бразилския футбол Пеле получи следващото огромно самопризнание след кончината си в края на предходната година.

В профилите на великия нападател в обществените мрежи беше публикувана информацията, че от през вчерашния ден в речника на португалския език, издаван от Michaelis, като прилагателно име е включен прякорът Пеле, който принадлежи на Едсон Арантес до Насименто. “Предмет или човек, който е необикновен или по силата на своето качество, стойност или предимство не може да бъде еднакъв на нищо или никого тъкмо като Пеле, прякор на Едсон Арантес до Насименто (1940 - 2022 г.), считан за най-хубавия състезател за всички времена; извънреден, непостижим, неповторим ”, написа в речника, където се дават следните образци: “Той е пеле в баскетбола. Тя е пеле в тениса. Тя е пеле в бразилската драматургия ”.

View this post on Instagram
A post shared by Pelé Foundation (@pele)

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР