Покорилият световните сцени и сърцата на милиони почитатели цигулар Вадим

...
Покорилият световните сцени и сърцата на милиони почитатели цигулар Вадим
Коментари Харесай

Звездата на цигулката Вадим Репин гостува в София и Пловдив през октомври

Покорилият международните подиуми и сърцата на милиони фенове цигулар Вадим Репин ще гостува в България по покана на диригента и шеф на Софийската филхармония Найден Тодоров. Той ще свири в зала " България " на 3 октомври. Концертът му в града под тепетата ще се състои на 4 октомври в комплекс " СИЛА ".

Талантливият виртуоз храни топли усеща към страната ни, с която е обвързван от ранна детска възраст. Той е единствено на 13, когато през 1984 година дебютира на сцената на зала " България " и това прави родината ни да е обичана негова дестинация без значение от наситената му стратегия, която включва турнетата с Лондонския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър " NHK " в Токио, Карнеги хол в Ню Йорк, зала " Плейел " в Париж, Концертгебау в Амстердам, Роял Албърт хол и други

На 11 години, единствено шест години откакто за първи път е докоснал цигулка, Вадим Репин печели първа премия на състезанието " Виенявски ". На 15 дебютира в Карнеги хол, а на 17 става най-младият притежател на огромната премия на един от най-престижните състезания - " Кралица Елизабет " в Брюксел. Изпълнението му толкоз впечатлява белгийската кралица, че тя му подарява поданство. Неизброими са премиите, които цигуларят получава от този момент до през днешния ден. Участвал на всички влиятелни състезания, той непроменяемо получава Гран при на всички места, където се яви. За него популярният Йехуди Менухин споделя, че е най-перфектният цигулар на нашето време. Виртуозът е женен за примата на Болшой спектакъл - балерината Светлана Захарова.

Миналата година Вадим Репин откри юбилейния сезон на Софийската филхармония и беше удивен от топлия банкет. Още тогава той даде обещание още веднъж да свири в България. Сега Вадим Репин и Софийската филхармония ще показват сантименталния Концерт за цигулка на Макс Брух. В програмата са включени още Интродукция и Рондо Капричиозо от Камий Сен-Санс и Италианската симфония на Менделсон.

Концертът в Пловдив ще бъде изпълнен с несравним заряд за диригента Найден Тодоров, който е роден и израснал в града под тепетата. Директорът на Софийската филхармония е притежател на премията " Музикант на годината 2018 " и е приет за един най-талантливите ни модерни диригенти с сполучлива кариера на интернационалната сцена. Билетите за концерта на Вадим Репин в София и Пловдив се продават в eventim.bg, на всички каси на Ивентим в София и Пловдив и в билетния център пред Община Пловдив.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР