Поклонението пред големия пловдивски художник Анастас Константинов започна в галерията

...
Поклонението пред големия пловдивски художник Анастас Константинов започна в галерията
Коментари Харесай

Стотици се поклониха пред големия художник Анастас Константинов

Поклонението пред огромния пловдивски художник Анастас Константинов стартира в галерията му в Стария Пловдив. Живописецът умря ненадейно в петък.



Стотици другари и ценители на изкуството на Анастас Константинов пристигнаха да отдадат почитта си към него и да възпламенят свещ. Опелото бе в църквата " Св. Георги ".

За Анастас Константинов се говореше като за един от гениите на актуалната българска живопис. Тези, които са съумяха да се допрян до картините му, знаеха, че е от дълго време е надминал времето си. В къщата му в Пловдив, която бе постоянно отворена за другари, се стичаха хора от целия свят, с цел да видят картините му. Самият художник съумява да сътвори със личните си ръце и доста труд в границите на няколко години неповторима подземна изложба, където излагаше монументалното си творчество.

Анастас Константинов приключва компетентност „ Живопис “ във Великотърновския университет 1982 година През 35-годишната му креативна кариера има над 40 независими и 120 групови изложения. Негови произведения са владеене на Национална художествена изложба – София, Софийска градска художествена изложба и съвсем всички градски художествени галерии в България, благосъстоятелност на акционери на МОМА – Ню Йорк, както и в значими сбирки в Европа, Съединени щати, Арабски емирства, Япония и други

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР