Поклонението пред актьора Васил Димитров ще бъде на 24 ноември,

...
Поклонението пред актьора Васил Димитров ще бъде на 24 ноември,
Коментари Харесай

Поклонението пред актьора Васил Димитров ще бъде на 24 ноември

Поклонението пред артиста Васил Димитров ще бъде на 24 ноември, в 12.30 часа в църквата "Свети Седмочисленици ", оповестяват от Нов български университет.

Големият артист, режисьор и сценичен възпитател умря на 21 ноември на 85-годишна възраст. Роден в София през 1934 г, той приключва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов " през 1958 година През годините по-късно е част от трупата на Драматичния спектакъл "Адриана Будевска " - Бургас (1958-1961), Младежкия спектакъл (1961-1966), Нов трагичен спектакъл "Сълза и смях " (от 1966-) и "Театър 199 ". Освен на театралната сцена се изявява и на дребни и огромния екран в заглавия като "Бартер ", "Пансион за кучета ", "Войната на таралежите " и сериала "Дунав мост ". Носител е на голям брой награди, измежду които и на медал "Кирил и Методий ".

Почина артистът Васил Димитров

На 20 ноември 2000 година е почетен със званието "Почетен професор на Нов български университет " за повсеместен принос към Нов български университет и специфични заслуги в направление "Психологически спектакъл " в стратегиите на департамент "Театър ".

От 2001 година преподава в стратегия "Актьорско майсторство за психически спектакъл " на Нов български университет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР