Показателно е кои говорят най-много напоследък от името на властта

...
Показателно е кои говорят най-много напоследък от името на властта
Коментари Харесай

Цветелина, Доган-Пеевски и „библиотекарите“ гласят кабинет без Бойко Борисов

Показателно е кои приказват най-вече в последно време от името на властта и в името на народа. Това са Деница Сачева, Томислав Дончев, Хамид Хамид и Валери Симеонов. Целта е по-скоро преструктуриране и ново държавно управление в границите на този парламент, в сравнение с оцеляване на настоящето държавно управление. Борисов ще бъде изпратен с благодарности, както в миналото на 10 ноември благодариха на Тодор Живков. След това го арестуваха, само че това към този момент се позабрави…
Както и тогава, по този начин и в този момент задкулисието произлиза от високите кръгове на Българска комунистическа партия. На Симеонов му дават думата, с цел да отвлича вниманието - както в цирка палячото да забавлява феновете, до момента в който се готви специфичен номер. Номерът този път е да се печели време посредством някакъв кабинет на спасението, да речем. Или експертен – все едно.
Играчите на напред във времето съставляват ползите на кукловодите на заден. Сачева въплъщава кръга „ библиотекарите “. Вице-премиерът Дончев е остарял кадър на плана “типинг пойнт “, зад който се знае, че стоят хора, сред които Цветелина Бориславова. Те флиртуват с протестиращите, само че в действителност подреждат белязаните си карти.
Третият договарящ, само че първи по настъпателност и въздействие в институциите, е дуетът Доган-Пеевски. За да запазят водещата си роля, ще жертват и Борисов, и Гешев даже, единствено и единствено да останат водещи кукловоди.
Единствените, които заплашват следващия им проект са протестиращите и президентът Радев. 90 на 100 от хората по площадите, както и президентът са некорумпирани. Не се поддават и на операции. Не употребяват интриги, не са конспиратори и това е най-силното им оръжие. Затова са рискови. Продължават да ги назовават платени, отряди на Божков, неориентирани, заблудено Отечествен фронт, излъгани от този или оня, скучаещи младежи, върнали се от чужбина, инфантили…
Статуквото и мафиотския модел, контролиращ страната се опасяват от митингите както от светлината. Трябва да се издържи и да ги осветим. Исканията остават: Оставка на Борисов и Гешев, оставка на държавното управление и предварителни избори.
Ако има някаква интрига, то това е подмолното редене на кабинет, който да обслужва отново нечии ползи, а не тези на жителите. Това е замяна. Това е „ спокоен прелом “. Попитайте ги и те ще скочат гневни: Не се занимаваме с политическо инженерство! Работим единствено за българите.
Не че някой им има вяра, само че нямат различен излаз, с изключение на да повтарят мантрата. Това, което описваме е единствено версия, само че доста евентуална версия. Тя е плод на диалози с политици, публицисти и наблюдаващи, които от години наблюдават процесите в задкулисието. Тези, които в миналото измислиха възродителния развой, тези от средите на турците, които им помагаха, а по-късно не осъдиха отговорните за това непоносимо решение, отново са дружно. Както постоянно е било. Затова се назовава задкулисие. Пак те измислиха лъжата с „ етническия модел “, сътвориха мита за гениалността на Доган и сътвориха ГЕРБ, цялостен с членове на Българска комунистическа партия и полицаи, отпред с Борисов.
Трите съществени партии – ръководеща и съпротива са чеда на Българска комунистическа партия и Държавна сигурност. Плюс тъй наречените „ патриоти “ с лидер – още веднъж човек на Държавна сигурност. И тъкмо тези атакуват протестиращите с обидни квалификации. Активираха и „ своите “ в редиците на десните, които приказват за безалтернативност на настоящето ръководство и куп още нелепости. Жалки безродници, подготвени на всичко, с цел да се къпят във властта още известно време.
Задкулисието държавните управления си мени, само че нрава и задачите – не.
Недопускането на сходно „ национално обединяване “ да завземе властта би трябвало да е също цел на митингите.
Оставка до дупка!

Д-р Димитър Попкутуев, "Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР