Показаха дома на един човек в поредица от досадни снимки,

...
Показаха дома на един човек в поредица от досадни снимки,
Коментари Харесай

Никога не сте виждали такъв апартамент! Този човек е събрал толкова боклуци от кофите, че не може да мине през вратата

Показаха дома на един човек в поредност от досадни фотоси, които изобразвят какъв брой мъчно е всекидневието за хора с фикс идея за безполезни предмети. Фотограф прекарал година от живота си с човек, който е събрал толкоз доста неща, че едвам може да влезе през вратите и има оставени свободни сантиметри, на които да спи, написа Mirror. 60-годишният Жан е затрупал дома си с вестници и купища опаковки за храни. Една от фотосите демонстрира, че неговата мивка в банята е изцяло неизползваема и е цялостна с картонени кутии. На други се вижда, че Джин се изцежда в кофите през нощта и развалената храна се изсушава в дома му.

Снимките са направени от френския фотограф Арнауд Шошон, на 44 година, употребявайки фотоапарат Canon 5D.

" В моите фотоси можете да видите жилището на Жан и всичко, което той съхранява в него. Той рови по кофите и събира предмети всяка вечер без изключение, основно храна, вестници и необикновени предмети, които няма да употребява. Наистина желаех да покажа контраста сред заболяването и разсъдъка на този човек. Харесват ми социологическите тематики, тъй като те демонстрират, че някои хора имат доста разнообразни страни ", споделя фотографът.

" Той изясни от кое място идва, за какво стартира да рови в боклука, като е имал пари, с цел да се храни, каква е работата му, по какъв начин вижда идващите няколко години и оттова разбрахме, че е образован. Различен от множеството от нас, само че образован ", прибавя той.



Жан има синдром на Диоген, който се характеризира със обществено оттегляне, натрапчиво струпване на отпадък и самодостатъчност "

Жан е строител до 2002 година и в този момент живее от нещата, които намира в кофите и парите, които е наследил. Почиства дома си един път годишно по аргументи, свързани със здравето и сигурността.



Арнауд сподели, че той нямал никакво пространство, в което да прави фотосите, което го лимитирало. Било му мъчно да се бори и с миризмата от време на време. Той споделя по какъв начин е спечелил доверието на Жан, с цел да му бъде възложен достъп до уединения му живот.

" Той има доста познания, посещава всички обществени лекции, откривания и публични библиотеки, има друга логичност от нас, това е всичко. Той мисли, че е полуда какъв брой доста неща изхвърляме в боклука и намира доста положителни книги и храни, които които стават за ястие ", добавя фотографът.

Превод и редакция: БЛИЦ





















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР