Поканата на Тайван да участва в Срещата на върха за

...
Поканата на Тайван да участва в Срещата на върха за
Коментари Харесай

Тайван получи официална покана от Джо Байдън за участие във виртуална Среща на върха за демокрация

Поканата на Тайван да взе участие в Срещата на върха за народна власт, отправена от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, е високо оценена от държавното управление и народа на островната страна – това заяви Министерство на външните работи.

Виртуалната среща, която ще се организира на 9-10 декември, събира държавни водачи, и представители на гражданското общество и частния бранш от над 100 страни и територии. Дискусиите ще обзет въпроси като опълчване на авторитаризма, битка с корупцията и поощряване зачитането на правата на индивида.

Тайван ще бъде представляван от Сяо Би-кхим, началник на Икономическото и културно посланичество на Тайпе в Съединени американски щати, и Одри Танг, министър без портфейл. Те ще показват решимостта на страната да пази демокрацията, като в същото време ще споделят и опит в укрепването на ръководството чрез цифрови технологии.

Според Министерство на външните работи, поканата е самопризнание за дългогодишните старания на Тайван за поощряване на свободата, демокрацията и правата на индивида. Доказателство за това са семинарите, проведени под егидата на Глобалната рамка за съдействие и образование сред Тайван и Съединени американски щати от 2015 година насам, както и Националният проект за деяние за правата на индивида.

Тайван е страна на първа линия, която стои твърдо пред лицето на възходящия авторитаризъм. Като мощ на положителното, страната е ангажирана да работи със съидейници и цивилен групи от страната и чужбината в свързани области от съвместен интерес – това споделиха още от Министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР