Поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните

...
Поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните
Коментари Харесай

Нинова обърна гръб на Зеленски. Събира партиите за цените

Поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните групи за включване на президента Зеленски в откриването на Народното събрание е непотребна и ние няма да участваме в нея. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с пост във Facebook. След „ Демократична България ”, които свикаха парламентарна против за изгонването на съветския дипломат Елеонора Митрофанова от първия ден на Народното събрание, и след ГЕРБ, които желаят диалог за присъединяване на украинския президент Володимир Зеленски в откриването на Народното събрание, и Нинова реши да прави среща на групите в Народно събрание.

Ключовите тематики за българските жители са високите цени и ниски приходи, инфлацията и неналичието на предвидимост.
-->
Парламентарните партии би трябвало да обсъдим незабавни ограничения като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 година, написа соцлидерът.

Преговорите за сформиране на държавно управление би трябвало да вървят паралелно с гласоподаване на бюджета. Дори да няма държавно управление, бюджет би трябвало да има.

Предвид късото време и практиката всяка група да внася спомагателни, постоянно взаимно изключващи се оферти, ние от “БСП за България ” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник от 13:00 часа в Народно събрание, на която да бъде разисквана макрорамката на бюджет 2023 година, както и да се търси единодушие по незабавните ограничения за поддръжка на фамилиите и стопанската система до края на годината, сподели още Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР