Покана за участие във всички турнири от Диамантената лига има

...
Покана за участие във всички турнири от Диамантената лига има
Коментари Харесай

Ивет с отворена покана за Диамантените лиги

Покана за присъединяване във всички шампионати от Диамантената лига има топ спринтьорката ни Ивет Лалова - Колио. Причина за това е мощния ю старт и тези 22,55 сек с които още през май покри норматив на 200 м за международното в Доха 2019 и олимпиадата в Токио 2020. Заради този си резултат тя бе определена от българските публицисти за състезател №1 на месец май.

С достижението си в Осака от 19 май Лалова е втора в европейската класация за сезона в дългия спринт, като преди нея е единствено шампионката на континента Дина Ашър-Смит (Вбр) с 22.18 сек. Българката е в Топ 12 и на международната класация, като пред нея, с изключение на британката, има единствено представителки на Съединени американски щати и Ямайка.

„ Очаквах този резултат, показа Лалова при награждаването си за състезател на май в анкетата на Пресклуб " България ". – Тренировките демонстрират какво може да реализираш, само че и в спринта постоянно има риск. “

Следващият старт за спринтьорката ни е на диамантения „ Префонтейн Класик “, който тази година по изключение ще се организира в Станфорд, а не в Юджийн. Състезанието е в неделя и Ивет ще бяга 200 м.

„ Имам дълъг път до международното състезание до Доха. След тази Диамантена лига евентуално ще потренирам към две седмици. В проектите ми са и европейското отборно състезание, както и Балканиадата в Правец през септември, добави още Ивет. – Трябва мъдро да подобавам към проекта си. След Диамантената лига в Стокхолм, където бягахме на 8 градуса, получих мускулен проблем, който трябваше да позволявам в придвижване. Сега съм добре. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР