Покана към гражданите и към заинтересованите лица за участие в

...
Покана към гражданите и към заинтересованите лица за участие в
Коментари Харесай

Ще харесат ли жителите на Казанлък нова пешеходна зона?

Покана към жителите и към заинтригуваните лица за присъединяване в публично разискване на план за благоустрояване на градската среда на Града на розите насочва община Казанлък. Проектът е за създаване на продължение на пешеходната зона  по ул. " Ген. Скобелев " до парк " Розариум ". Улицата е значима информационна връзка за град Казанлък и свързва централната градска част - площад " Севтополис " с парковата среда - парк " Розариум ". Продължението на пешеходната зона ще обезпечи благоприятни условия за равномерен и съразмерен преход през градската конструкция, както и за възкръсване и възобновление на предприемаческите интензивности и за образуване на нови обществени и културни пространства.
Ще се основат и благоприятни условия за места за срещи и разходки и за осъществяване на разнообразни културни мероприятия, различни юношески занимания, неофициални представления и събития. Проектът планува пешеходната зона да се реши на модулен принцип. Естествените уширения пред част от жилищните здания би трябвало да бъдат завършени като площадни пространства и зелени площи. Предвидено е по новопроектираната пешеходна част на улица  " Ген. Скобелев " да се движат и колела - екологична и икономична форма на превоз.
Превръщането на сектора в пешеходна зона постанова равнене на настилката и основаване на минимални наклони за отводняване към съществуващите дъждоприемни шахти. Ще бъде лимитирано потреблението на улицата за коли със специфична пътна организация посредством нови пътни знаци, светлинна сигнализация и уреди за контролиране на достъпа.
Ще се разрешава прекосяването на коли през съществуващите кръстовища и режим на достъп до частните парцели, а скоростта им в пешеходната зона се понижава посредством изкуствени изпъкналости по улиците " Македония " и " Стара планина ". Ще бъдат актуализирани осветлението, дъждоприемните шахти и високото озеленяване, част от което ще бъде непокътната.
Общественото разискване ще се организира на 17 юли, сряда, от 17:30 часа в залата на Културно-информационния център на ул. „ Искра “ 4. Гражданите могат да се срещнат с плана тук. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР