Покачването на доходността на държавните облигации спря в четвъртък, което

...
Покачването на доходността на държавните облигации спря в четвъртък, което
Коментари Харесай

Борсовите индекси в САЩ са на път да отчетат тримесечен спад

Покачването на доходността на държавните облигации спря в четвъртък, което оказа помощ на акциите да реализират най-големия си скок от две седмици.

Широкият S&P 500 напредна с 0,6%, а фокусираният върху технологиите Nasdaq Composite завоюва 0,8%, като и двата показателя означиха най-хубавия си ден от 14 септември. Dow Jones Industrial Average се увеличи с 0,3%.

Печалбите на акциите бяха много необятни, като комуналните услуги са единственият бранш в S&P 500, който отстъпи.

Акциите на Peloton Interactive завоюваха 5,4%, откакто компанията за фитнес съоръжение разкри партньорство с производителя на облекло Lululemon Athletica.

Акциите на производителите на чипове също се покачиха, като Advanced Micro Devices добави 4,8%

Акциите на CarMax изгубиха 13%, откакто търговецът на използвани коли регистрира, че приходите му са намалели с 13,1% през тримесечието, завършило на 31 август, спрямо година по-рано.

Въпреки че трите съществени показателя в Съединени американски щати остават по-високи за годината, те са на път да отчетат загуби за третото тримесечие, което завършва в петък.

Рязкото повишаване на доходността на облигациите наказа акциите, откакто предходната седмица Федералният запас даде знак, че лихвените проценти ще останат високи и идната година.

Доходността на референтните 10-годишни съкровищни облигации обаче падна до 4,596% от 4,625% в сряда, прекъсвайки тридневна поредност от облаги.

Индексът WSJ Dollar, който мери зелените пари по отношение на кошница от валути, прекъсна седемдневната поредност от облаги, подхранвани от възходящата рентабилност на държавните облигации. Доларът отслабна, защото доходността на облигациите се намали.

Нарастващата рентабилност на облигациите вреди на акциите по няколко метода. Някои вложители считат, че софтуерните акции са изключително уязвими, защото те нормално се правят оценка въз основа на облагите, които се чака реализиран в по-далечна вероятност, а тези облаги костват по-малко, когато вложителите могат да получат безрискова възвръщаемост, като държат държавни облигации до падежа.

В същото време по-високата рентабилност на облигациите и разноските по заеми могат да причинят криза, която може да нанесе по-големи вреди на компании отвън софтуерния бранш.

Възходът на петролните пазари също спря. Фючърсният контракт за Брент за предходния месец падна с 1,2% до 95,38 $ за барел.

В Европа Stoxx Europe 600 добави 0,4% в чвтвъртък, до момента в който главните показатели в Азия като цяло затвориха надолу.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР