Пожелаваме Ви много успехи, дайте максимума от себе си и

...
Пожелаваме Ви много успехи, дайте максимума от себе си и
Коментари Харесай

Илиев окуражи националните ни отбори по спортна гимнастика преди участието им в състезания за квоти за Париж

„ Пожелаваме Ви доста триумфи, дайте максимума от себе си и успеха ще е Ваша! А ние сме зад Вас и ще продължим да Ви поддържаме. “

С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към състезателите ни от националните тимове по спортна гимнастика по време на открита подготовка , проведена от управлението на Българската федерация по гимнастика.

След броени дни започват участията на спортистите ни на международни купи и на европейското състезание , които носят точки за олимпийската класация и са опция гимнастиците ни да завоюват още две квоти за Игрите в Париж 2024 след извоюваната от Кевин Пенев на Световното състезание предходната година. Първото съревнование за българските състезатели ще се организира от 15 до 18 февруари в Кайро /Египет/.

„ Най-важното е нашите спортисти да се пазят здрави и без травми, с цел да покажат най-хубавото от себе си вследствие на всекидневните тренировки “ , посочи министърът на младежта и спорта.

Илиев подчертава, че тази година ММС финансово ще подкрепи 63 федерации, до момента в който през 2023-а те бяха 55 .

„ Всички федерации ще получат повече средства от страната спрямо предходната година. Предвидили сме и опцията, в случай че в средата на сезона се появят спомагателни потребности, да подкрепим състезателите ни за Олимпийските игри в Париж “ , добави министър Илиев.

Финансовото подкрепяне на федерациите се базира на справедливи критерии като достижения от миналата година , което подсигурява по-голямо финансиране при повече призови класирания.

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев изрече признателност към министър Илиев за оказаната поддръжка и за уважението към българските гимнастици . По време на откритата подготовка през днешния ден министър Илиев се срещна и с гимнастиците от Федерацията по приспособена физическа интензивност, които показват България в надпреварите по спортна гимнастика за спортисти със Синдрома на Даун.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР