Пожелавам успех на новия спортен министър. Това заяви председателят на

...
Пожелавам успех на новия спортен министър. Това заяви председателят на
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Пожелавам успех на новия спортен министър

Пожелавам триумф на новия състезателен министър. Това съобщи ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова след връчването на обичайните годишни награди Спортен Икар.

Церемонията се състоя в Гранд Хотел София, а на нея с изключение на отличените спортисти, треньори, публицисти и деятели участваха още ръководителят на Фондация "Български спорт " Николай Божинов, изпълнителният шеф Живко Вангелов, ръководителят на журито на "Спортен Икар " Здравка Йорданова и членът на Управителния съвет на Фондацията Пламен Кръстев.

„ Една превъзходна, златна олимпийска година за българския спорт. България в Токио завоюва шест медала, от които три златни. Аз съм доста горда от тези девойки, с помощта на тях ние всички чухме българския химн и сме горди, че сме българи. Имаше хора, които преди да заминем, споделиха, че нашата делегация е доста дребна. Освен тези брилянтни дами, имаме своите герои и при младежи. Пожелавам на тези деца доста мощна подготовка, нека другите олимпийски игри бъдат за тях върхова форма. Поклон пред тези българи юнаци “, стартира ръководителят на БОК.

Костадинова разяснява и подготовката за Зимната олимпиада в Пекин, която ще се организира сред 4-20 февруари 2022. „ Подготовката за Зимната олимпиада върви добре, сега се доуточняват пътуванията. Има 5-6 квоти, като цяло задачата ни е да имаме 20-21 квоти. Нашата делегация ще бъде 45-48 индивида. Дано нашите зимни спортисти покажат своята върхова форма. Олимпийските игри са върхът на една спортна кариера “.

На въпрос по отношение на назначението на новия състезателен министър Радостин Василев, тя отвърна: „ Искам да пожелая триумф на новия състезателен министър, уповавам се, че нещата ще са окей и той ще оказва помощ на спорта като цяло. Пожелавам му триумф и доста нерви, тъй като постът министър е прохладен.

Председателят на БОК даде своето мнение и за заплахата от изваждане на боксът и повдигането на щанги от олимпийската стратегия от Игрите в Лос Анджелис през 2028, както и възможния протест на Игрите в Пекин след по-малко от два месеца. „ Това нещо не е още дефинитивно, ние с нашите връзки ще спомагаме да не се случи, само че това е решение на Международния олимпийски комитет. Боксът и щангите са носили доста медали на България през годините. Аз като някогашен състезател не желая да бъдат извадени от програмата. Според мен спортът е над политиката. Най-много ще пострадат спортистите, в случай че тези Игри се бойкотират от дадени страни. Няма го същият дух, същата тежест на тези Игри. От все сърце мисля, че тези страни би трябвало да помислят рационално за своите спортисти “, приключи тя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР