Пожелавам на Украйна нови Оскари по пътя на отстъплението до

...
Богомил Бонев

Снимка: БГНЕС/EPA/CAROLINE BREHMAN

Коментари Харесай

Богомил Бонев: Пожелавам на Украйна нови Оскари по пътя на отстъплението до полската граница

Пожелавам на Украйна нови Оскари по пътя на отстъплението до полската граница! Това написа в собствен коментар Богомил Бонев.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Украински пропагандист получил Оскар за пропагандната си лента „ 20 дни в Мариупол “. Някой сюрпризиран?

Пожелавам на Украйна нови Оскари по пътя на отстъплението до полската граница!

Лъжата на Запад се възнаграждава.

Причината за коментара на Бонев е първият Оскар, получен от Украйна нощес

Украинският документален филм „ 20 дни в Мариупол “ на Мстислав Чернов завоюва първия „ Оскар “ за Украйна. Радост при приемането на премията обаче съвсем нямаше. Режисьорът на кино лентата благодари за оценката и изнесе мощна тирада, с която ясно съобщи, че е подготвен да остави тази огромна премия.

„ Това е първият „ Оскар “ в историята на Украйна. За мен е чест, само че може би ще бъда първият режисьор, който на тази сцена ще каже, че ми се искаше в никакъв случай да не бях правил този филм. Иска ми се да мога да разменя тази премия за това Русия в никакъв случай да не беше атакувала Украйна, в никакъв случай да не беше превземала нашите градове. Иска ми се да можех да разменя премията за това Русия да не беше убивала 10 000 мои братя украинци “.

Чернов добави, че би желал да размени достойнството да завоюва „ Оскар “ с това Русия да освободи заложниците, както и цивилните, които лежат в съветските затвори

„ Не мога да трансформира историята. Не мога да трансформира предишното. Но всички ние и вие – едни от най-талантливите хора в света, можем да създадем по този начин, че историята да върви в вярната посока и истината да спечелва, а хората в Мариупол и тези, които изгубиха живота си, в никакъв случай да не бъдат забравени. Защото киното основава мемоари, а спомените градят историята. Слава на Украйна! “, приключи мощната си тирада режисьорът Мстислав Чернов.

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР