Пожарникарите, спасили Костинброд от голяма трагедия след вчерашната катастрофа с

...
Пожарникарите, спасили Костинброд от голяма трагедия след вчерашната катастрофа с
Коментари Харесай

На косъм от трагедия! Говорят пожарникарите, спасили Костинброд

Пожарникарите, избавили Костинброд от огромна покруса след вчерашната злополука с цистерна и последвалия пожар, описаха детайлности за инфарктния случай. 

„ Пламъците бяха големи, а температурата беше доста висока. Успяхме да реагираме бързо. Мисля, че се справихме доста добре ”, сподели пред Нова телевизия Иво Кръстанов от РДПБС-София.
-->
„ Огънят беше доста огромен към този момент. Веднага си построихме линии - гасителна, водоснабдителна, започнахме гасенето незабавно ", добави негов сътрудник.

" При тази конюнктура е малко по-сложно, тъй като в известието беше предадено, че гори цистерна с 20 тона гориво и се е взривила ", уточни различен.

Едно от най-трудните неща в обстановката е бил фактът, че случаят е станал на натоварено кръгово придвижване и регионът е трябвало да се отдели бързо. 

" Такива катастрофи се овладяват мъчно, тъй като налице имаме 20 000 литра дизелово гориво, разхерметизирана цистерна, непрекъснат теч на гориво, висока температура и интензивно горене ”, изясни комисар Георги Иванов, шеф РДПБС-София. " С техните верни дейности и това, което свършиха, се реализира този позитивен резултат. Неминуемо това докара до предотвяратяването на един по-голям случай в Костинброд ", посочи той.

" Шофьорът беше излязъл от камиона, другояче трябваше и него да го вадим. Беше се уплашил ", изясни Кръстанов. 

Цистерната се е блъснала в дирек с електрическо табло, кабелите от които паднали върху нея и от късото съединяване тя се е взривила, уточни той. При гърмежа горивото се разляло и това довело до рискова обстановка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР