Пожарникарите от Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението

...
Пожарникарите от Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

Пожарникарите, гасили пожара в блок в Благоевград, станаха посланици на доброто за 2021

Пожарникарите от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Благоевград са първите за 2021 година " Посланици на положителното " на Държавната организация за протекция на детето.

Призът им беше връчен за дейностите при евакуацията и спасяването на живеещите в блок в Благоевград, където в нощта на 10 декември избухна огромен пожар. Тогава повече от три часа шест екипа пожарникари се бориха с огнената буря, като от блока, с риск за личния си живот, огнеборците съумяха да изтеглят 27 души, измежду които и 2 бебета близначки на 38 дни.



" Вие сте образец за положителното, за смелостта, за всичко, в което би трябвало да възпитаваме децата си, за всичко, което би трябвало да сме като общество. За мен като ръководител на Държавната организация за протекция на детето е изключителна чест да ви наградя и да ви благодаря за избавените детски животи, за избавените човешки ориси ", сподели доктор Елеонора Лилова, която връчи кристалната статуетка " Посланик на положителното 2021 година " на началника на пожарната в Благоевград гл. инсп. инж. Боян Кондуров.

Пожарникарите, които и през днешния ден бяха на работното си място, подчертаха, че не се усещат герои, само че са признателни за признанието на Държавната организация за протекция на детето, тъй като желаят положителния образец да се демонстрира и имат вяра, че във всяка една обстановка, когато се касае за детски живот и освен, никой не би останал безразличен.





СНИМКИ: Държавна организация за протекция на детето
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР