Пожарникари спасиха мъж с увреждания, престоял две денонощия в шахта

...
Пожарникари спасиха мъж с увреждания, престоял две денонощия в шахта
Коментари Харесай

След две денонощия: Спасиха инвалид, паднал в шахта на гараж

Пожарникари избавиха мъж с увреждания, прокиснал две денонощия в шахта на гараж в центъра на Сливен.

В събота сутринта той е изваден от пожарникари след подаден сигнал от съседи. 57 -годишният мъж, който се придвижвал с инвалидна количка, пропаднал в шахтата с дълбочина от метър и половина. Откаран е за обзор в сливенската болница.

Мъжът живее в гаража на дома си, който е изгорен преди две години. Една от версиите за случая е, че е употребявал канала на гаража, тъй като там е по-топло. Съседите му започнаха подписка за настаняването му в обществен дом, само че той е отказал.

Спасителната акция е подхваната след подаден сигнал от съседи. Мъжът е настанен във вътрешно поделение на сливенската болница в тежко положение с фрактура на крайници и обострени хронични болести.

" Сутринта в 9:33 получихме сигнал за паднал човек в шахта. Реагирахме по най-бързия метод. При идване на място установихме човек в тежко положение на дъното на шахта към 1,50 метра дълбочина. Нямаше потребност от по-специална техника и умения за изваждането му, а благодарение на лопати направихме по-широк отвор и извадихме потърпевшия ", изясни контрольор Пламен Димов, РДПБЗН Сливен.

Пострадалият е неработоспособен.

" Беше по този начин в доста тежко и несъответстващо положение и го предадохме на екипите на незабавна помощ. По думите на съседи, нали по този начин се ориентираме и разбрахме, че към два дни той е бил вътре в тази шахта, уточни още контрольор Димов

Все още не е ясно дали след изписвнането си мъжът ще се върне в гаража или ще бъде настанен в обществен дом.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР