Пожарите в Турция вилнеят около най-популярните курорти - Анталия, където

...
Пожарите в Турция вилнеят около най-популярните курорти - Анталия, където
Коментари Харесай

Пепел пада от небето. Ще евакуират ли в Мармарис и Бодрум?

Пожарите в Турция вилнеят към най-популярните курорти - Анталия, където е цялостно с туристи.

Една украйка написа в мрежата, че е видяла пламъци по стените на хотела, в който спи - Мунамар, който се намира в Мармарис.

Снощи видях пламъци, а през днешния ден на улицата миризмата на пушек беше на всички места, пламъците бяха още по-големи, от небето пада пепел, твърди Алина Федяй, която е на отмора в Сиде.



Според нея всички са с маски, само че не поради ковид, а от дима. Твърди, че пламъците са се разгорели поради мощния вятър.

Десетки самолети и хеликоптери пръскат с вода местата с пожари.

Много от туристите си стоят по хотелите, тъй като по улиците е пъклен горещо.Храната обаче си върви, басейните са цялостни, единствено понякога токът стопира, само че на всички места има генератори, изяснява различен украинец, който е един от 750 000 си сънародници, посетили Турция от началото на годината.



В региона на Анталия към този момент има три жертви, само че губернатора твърди, че курортната зона не е потърпевша. Затова и евакуация не се планува.

В същото време CNN Turk разгласи, че туристи от две вили и четири хотели в Мармарис към този момент са евакуирани. Предстои евакуация и в Бодрум.



Туроператорите поучават тези, които отпътуват за там да държат непрекъсната връзка с тях, с цел да знаят настоящата конюнктура.

Засега ситуаяцията е нестабилна, само че чакаме в скоро време да се ликвидира огъня и ситуацията да се стабилизира, споделят туристическите организации.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР