Пожарът, възникнал в склад за вторични суровини в Дупница, е

...
Пожарът, възникнал в склад за вторични суровини в Дупница, е
Коментари Харесай

АМ Струма остава затворена след пожара; собственикът на склада под моста: Запалиха ме

Пожарът, зародил в склад за вторични първични материали в Дупница, е провокиран съзнателно, някой хвърли нещо от автомагистралата, сподели пред БГНЕС Кольо Илиев – притежател на горялото дружество „ Феникс Ресурс “.

Това стана в 16.20 часа, огънят лумна внезапно, в случай че бе цигара, щяхме да го загасим, само че беше нещо друго, добави Илиев. Той сподели още, че опаковките с медикаменти, които изобилстват измежду отпадъците, са още от „ Балканфарма “ и са били тук преди градежа на автомагистралата. А Регионална инспекция за опазване на околната среда е взело решението те да се депонират тук.

Пожарът е засегнал огромна повърхност от сухи треви и шубраци в посока Балановски хълм, през днешния ден продължава гасенето на фронт от към 200-300 м., гасят 2 противопожарни екипа с 10 пожарникари, и 1 екип с 10 горски чиновници, оповестиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.

Балите с пластмасови боклуци, складирани до оборудване на Автомагистрала „ Струма “, са изнесени отвън региона на оборудването и се доугасяват посредством обливане. Няма заплаха да бъдат наранени парцели на жители, живеещи в околните села, допълват от полицията.

Автомагистрала Струма продължава да е затворена сектора Бобошево-Дупница, експерти от АПИ оглеждат структурата на моста при 63-и км. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР