Пожарът в македонския автобус, който се запали на магистрала „Струма“

...
Пожарът в македонския автобус, който се запали на магистрала „Струма“
Коментари Харесай

Прокурор Русковска: Пожарът в македонския автобус е тръгнал от багажното отделение над резервоара

Пожарът в македонския рейс, който се възпламени на автомагистрала „ Струма “ и починаха 45-има души, е почнал от багажното поделение, което се намира над резервоара в предната част на рейса. Това сподели пред телевизия „ Телма “ македонския прокурор Вилма Русковска.

„ Аз го видях тъкмо, имам го снимано от кое място е почнал пожарът, а това е багажното поделение над резервоара. Резервоарите на рейсовете се намират начело “, разяснява Рускоска.

Запитана по какъв начин е допустимо рейсът да изгори толкоз бързо, прокурор Вилма Русковска, шеф на отдела за проведена престъпност и корупция, сподели, че съгласно информация на български следователи за някои експертизи е належащо повече време.

В началото на изявлението Русковска декларира, че Беким Хаджиу, притежател на компанията транспортьор „ Беса Транс “ е бил в един от рейсовете, които са се прибирали от съдбоносната екскурзия от Истанбул. Децата му са били в четвъртия рейс.

„ Не е имало ескорт, тъй като рейсовете са тръгнали от разнообразни места от Истанбул на връщане към Скопие. В взаимозависимост от желанието на пасажерите, някои са желали да отидат до един мол, други до различен, да вземем за пример два рейса, в това число изгорелият, са напуснали паркинга, тъй като тези пасажери не са желали да вървят по магазините и по тази причина рейсовете не са пътували като ескорт.. “ – споделя Русковска.

Хаджиу в действителност е бил втори водач на един от рейсовете. Той твърди, че в рейсовете не са транспортирани запалими субстанции.

Прокурор Русковска дефинира като неточни спекулациите, че в рейса e имало и материали за подготвяне на хероин, който бързо изгаря.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР