Пожарът в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон, при който

...
Пожарът в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон, при който
Коментари Харесай

Пожарът в Лондон е причинен от фризер, възпламенил облицовката на блока

Пожарът в жилищния блок " Гренфел тауър " в Лондон, при който предходната седмица починаха 79 души, избухнал поради фризер на ледник " Хотпойнт ", разгласи английската полиция, представена от " Ройтерс ".

Предстои да се посочи за какво пламъците са се популяризирали толкоз бързо. Направените проби на облицовката и изолацията на блока обаче демонстрират, че те не са отговаряли на стандартите за сигурност и че евентуално са се възпламенили малко след случая с домакинския апарат.

Следователят от полицията Фиона Маккормак разгласи пред кореспонденти, че пробите, взети от облицовката на " Гренфъл тауър " (поставена предходната година като част от реновацията на 24-етажния блок), изгорели малко след началото на извършения от специалисти тест. Резултатите били толкоз притеснителни, че полицията незабавно ги споделила с държавното управление, сподели Маккормак.

По думите ѝ към този момент са събрани задоволително доказателства, че пожарът не е съзнателно породен. Вероятно ще бъдат издигнат обвинявания за непредумишлено ликвидиране и нарушение на законодателството и регулациите за сигурност.

По-рано тази седмица хиляди жители на жилищни блокове бяха предизвестени от английските управляващи, че постройките, в които живеят, са покрити със същите възпламеними алуминиеви панели. Кабинетът в Лондон разгласи в четвъртък, че е допустимо в към 600 блока да има риск от пожар поради подобен вид обшивка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР