Пожарът край село Дълбоки е локализиран. Това съобщи директорът на

...
Пожарът край село Дълбоки е локализиран. Това съобщи директорът на
Коментари Харесай

Пожарът край село Дълбоки е локализиран

Пожарът край село Дълбоки е локализиран. Това заяви шефът на старозагорската пожарна комисар Стоян Колев, представен от БНР.

Пожарът избухна в събота към 18,00 часа край старозагорското село.
 Горският пожар край село Дълбоки продължава да бушува Обновена
Горският пожар край село Дълбоки продължава да бушува

Фронтовете на пожара са два - в източна и западна посока

" Спряно е разпространяването на огъня по всички фронтове на периметъра на обхванатия регион , екипи на пожарната и военните обаче не престават обхода, с цел да се приключат съществуващи обособени запалвания и да не се допусне обновяване на огъня ", разгласи Колев.

" Колегите от горските стопанства гледаха по карти, само че занапред ще минават по фронта , да го снимат, защото е доста комплицирана конфигурацията на изгорялата част. Горски масив малко е обиден, множеството са лесонепригодни площи ", добави той.

На място има шест екипа на пожарната от Стара Загора, 30 души от 38-ми батальон от състава на Втора механизирана бригада, 4 екипа от горските стопанства и доброволци от селото . Надеждите са до края на деня огънят да бъде напълно сподавен.

Вчера породиха два пожара в Южна България, откакто и огън лумна в землището на село Светлина , община Тополовград. Там пламъците са тръгнали от сухи треви , само че след това пожарът е обхванал борова гора. Трима възрастни са били евакуирани, защото стихията е заплашвала домовете им.
 Голям горски пожар край Тополовград
Голям горски пожар край Тополовград

Гори борова гора в землището на село Светлина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР