Пожарът край Дупница вече е потушен, предаде БНР. Не е

...
Пожарът край Дупница вече е потушен, предаде БНР. Не е
Коментари Харесай

Изгасиха пожара кай Дупница

Пожарът край Дупница към този момент е сподавен, съобщи БНР. Не е било редно полиетиленовите боклуци и опаковките от медикаменти, които през вчерашния ден следобяд се възпламениха и предизвикаха голям пожар под мостовото оборудване на Автомагистрала „ Струма “ край Дупница, да бъдат съхранявани там. Това призна притежателят на компанията за вторични първични материали „ Феникс Дупница “.

Все още няма информация за степента на обгазяване на региона и на самия град Дупница, само че това накара нощес кметът - Методи Чимев да издаде заповед за сериозно бедствено състояние за част от обитаемоте места наоколо до пожара под моста на Автомагистрала „ Струма “.

Все още в България не е ненаказуемо да се изхвърля отпадъка, където и да е, само че тук става дума за преобразяване на един терен, който е част от стратегическа транспортна инфраструктура, извънредно държавна благосъстоятелност, в площадка за предпазване на боклук, който пък е главен бизнес на сдружението „ Феникс Дупница “. Дружеството работи от години в региона.

От инспекциите през последните пет години на РИОСВ-Перник е видно, че компанията има няколко огромни бази за изкупуване, авансово отнасяне и преправка на хартия, пластмаса, черни и цветни метали.

Как голямото количество полиетилен се оказа на това място? Коментира притежателят Кольо Илиев: „ Това не е наш боклук. Имаше и наш. Полиетиленовият боклук трябваше да отиде за изгаряне в Топлоелектрическа централа „ Бобовдол “.

От справката за последните пет години сдружението е глобено три пъти за нередности, а наложените санкции са съвсем 20 хиляди лв..

Едната от тях е за погрешно и неразрешено депозиране на тютюнев прахуляк, който Кольо Илиев пък е запръстявал в сметището на Дупница, защото е бил и оператор на депото за боклуци.

Другото е за запалване на същото бунище през 2014 година. Днес специалисти от организация „ Пътна инфраструктура “ ще вършат оглед на мостовото оборудване, което несъмнено е потърпевшо от пожара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР