Пожарът, който възникна вчера около 11 часа в сухи треви

...
Пожарът, който възникна вчера около 11 часа в сухи треви
Коментари Харесай

Пожарът в Сакар е овладян, но все още не е локализиран

Пожарът, който породи през вчерашния ден към 11 часа в сухи треви и лесонепригодни площи в землищата на селата Филипово, Присадец, Маточина и Варник, общ. Тополовград е овладян, само че към момента не е локализиран. За това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Заради четирите огнища в източния дел на Сакар планина, които се разпростряха на повърхност над 10 000 декара, през вчерашния ден регионалният шеф на Хасково разгласи бедствено състояние за двете общини. Огънят се трансферира и в прилежаща Турция.

Към момента на място работят 18 пожарни автомобила, 30 пожарникари, 15 чиновници от Държавно горско стопанство - Тополовград и 30 доброволци. Няма заплаха за близките обитаемоте места, допълниха от вътрешното министерство.

Бедственото състояние за общините Тополовград и Свиленград остава, заяви регионалният шеф в отговор на въпрос. Тя разясни, че при удобно стичане на събитията заповедта, с която се вкарва изключителната обстановка, ще бъде анулирана, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера Райчева разпореди и евакуация на жителите на свиленградските села Варник и Маточина, само че до мярката не стигна поради преодоляването на ситуацията и прекъсването на огъня преди къщите на хората. От домовете си превантивно бяха изведени единствено трима поданици на тополовградското село Присадец.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР