Пожарът, който гори край селата Агалас и Кери на остров

...
Пожарът, който гори край селата Агалас и Кери на остров
Коментари Харесай

Кратки новини

Пожарът, който гори край селата Агалас и Кери на остров Закинтос е отвън надзор, заяви " Катимерини ". Пламъците са обхванали жилищни здания, които преди този момент са били евакуирани. Фронтът е дълъг повече от 10 километра и има заплаха цялото село да бъде обкръжено от пожара

Индия купува С-400 за $5 милиарда

Русия и Индия са подписали контракт за доставка на ракетни системи С-400 за Ню Делхи на стойност над 5 милиарда $. Генералният шеф на съветската държавна корпорация " Ростех " Сергей Чемезов съобщи, че двете страни сега водят договаряния за разкриване на индустриална линия за С-400 в Индия.

В Италия арестуваха трафиканти на хора

Италианската полиция арестува трима души, упрекнати в похищение, мъчение и трафик на мигранти от Либия към Европа. Очевидци споделиха, че мъж от Гвинея и двама египтяни са били отпред на затворнически лагер в Завия, Либия, където тези, които са подготвени за рисковото пресичане на Средиземно море, са били наложително арестувани, до момента в който не съумеят да платят откуп.

Поканиха Тръмп в Пхенян

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се е обърнал към американския президент Доналд Тръмп с предложение за осъществяване на среща в Пхенян, съобщи РИА " Новости ". Поканата е отправена в писмо, което Ким Чен-ун е предал на Тръмп в края на лятото. Подробности от поканата не се разкриват.

Студенти в Белград се бунтуват

Студентите от митинга " 1 на 5 милиона ", които блокират постройката на ректората на Белградския университет, отново не позволиха работещите да влязат в постройката. Студентите споделили, че няма да проведат " каквито и да било договаряния ", до момента в който ректоратът на БУ не " осъди нападението против ректората от деятелите на ръководещата СПП ".

Умберто се трансформира в вихър

Тропическата стихия Умберто се трансформира в вихър, заяви Националният център за ураганите в Съединени американски щати. По-рано центърът предизвести, че макар че е надалеч от сушата, Умберто може да провокира огромни талази през идващите дни.

Бомбите мъчно се не помнят

Съединени американски щати би трябвало да се извинят за бомбардировките над Югославия през 1999 година и да платят обезщетение на околните на починалите. Това мнение изрази представителят на съветското външно министерство Мария Захарова. Така тя разяснява думите на посланика на Съединени американски щати в Белград Кайл Скот, който сподели, че сърбите би трябвало да преглеждат събитията през 1999 година от " по-широка вероятност " и ги прикани да подобрят връзките със Съединени американски щати.


Европейският парламент се събра в Страсбург за първото си съвещание от новия политически сезон. Предвижда се във вторник евродепутатите да гласоподават за назначението на Кристин Лагард за ръководител на Европейската централна банка
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР