Пожар във френския курорт Куршевел отне два човешки живота. Ранени

...
Пожар във френския курорт Куршевел отне два човешки живота. Ранени
Коментари Харесай

Двама души загинаха при пожар във френския курорт Куршевел

Пожар във френския курорт Куршевел лиши два човешки живота. Ранени са 25 души, четирима са в тежко положение. Причината към момента не е изяснена.

Огънят лумва на разсъмване в неделя на третия етаж в постройка, в която били настанени сезонни служащи. Сред тях имало и чужденци. Пожарът бързо се разраства и обгръща три сгради. В суматохата си някои от хората на третия етаж, измежду които и двама от тежко ранените - се пробвали да се спасят, като скачали от балконите. Трима в сериозно положение са откарани в болница с хеликоптери.

Сред аргументите за огромния брой ранени е и обстоятелството, че хората са спели, когато избухва огънят.

За потушаването му са изпратени 70 пожарникари. Те са се борили няколко часа, до момента в който овладеят пожара.
Фредерик Лоазо, помощник-префект: Сградата не е била социална и не е била подложена на постоянен и прецизен надзор от противопожарните и избавителните служби, като се изключи магазините на приземния етаж.
Самоличността на починалите към момента се обяснява. Изгорялата постройка е строена през 1970 година и е някогашен хотел. За евакуираните от нея над 60 души е обезпечено краткотрайно настаняване. Френският вътрешен министър Кастанер изрази съболезнования за жертвите и благодари на пожарникарите.
 Пожар във френския ски-курорт Куршевел взе жертви Пожар във френския ски-курорт Куршевел взе жертви
Броят на потърпевшите от пожар в планинския курорт Куршевел във френските Алпи набъбна до 22, заяви през днешния ден телевизионният канал Бе Еф Ме, представен от св...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР