Пожар унищожи покрива на пловдивското училище Душо Хаджидеков. Огънят пламна

...
Пожар унищожи покрива на пловдивското училище Душо Хаджидеков. Огънят пламна
Коментари Харесай

Оценяват щетите в Душо Хаджидеков, работи се по варианти за началото на учебната година ВИДЕО

Пожар унищожи покрива на пловдивското учебно заведение " Душо Хаджидеков ". Огънят пламна при ремонтни действия,а потушаването на пламъците продължи над час, а в него се включиха осем пожарни автомобила.

Екип на пожарната ще остане през днешния ден дежурен пред  ОУ„ Душо Хаджидеков ” при положение на поява на вторично огнище.

„ Когато дойдохме, имаше един човек на покрива – занаятчия по ремонтните действия, който евакуирахме ”, описа огнеборецът Александър Колев.

Той сподели още, че пожарът е зародил в резултат на немарливост, позволена точно при ремонта. „ На покрива намерихме газова бутилка с горелка. Но към този момент това са единствено догатки. Причините ще станат ясни в хода на досъдебното произвеждане ”, акцентира Колев.

Според управата на учебното заведение и заместник-кмета по обучение Стефан Стоянов пожарът няма да попречи на навременния старт на образователната година за всички над 1000 ученици на учебното заведение.

„ Първият етаж е безусловно непокътнат, а на втория, в две от пространствата, има дребни течове. Имаме задоволително време да разчистим и да създадем краткотрайна изолираност. По принцип учебното заведение има и втора постройка. Намерени са и други разновидности за настаняване на децата в краен случай ”, сподели Стоянов.

„ Днес имаме междуинституционална среща. Вече работим по няколко разновидността. Първият етаж съвсем няма провали, вторият имаше течове. Има възможност да сложим краткотрайна изолираност на покрива, до момента в който подготвим публични поръчки за главен ремонт “, съобщи заместник-кметът по образованието в Пловдив Стефан Стоянов.

Вижте още във ВИДЕОТО:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР