Пожар пламна в дома за възрастни хора в кв. Горна

...
Пожар пламна в дома за възрастни хора в кв. Горна
Коментари Харесай

Дом за възрастни хора в кв. Горна баня евакуиран заради пожар

Пожар пламна в дома за възрастни хора в кв. " Горна баня " в София тази заран, оповестява БГНЕС.
Според информацията са се запалили са се облекла на едва виждащ човек, който е настанен в дома.
Директорът на дирекция " Социални услуги за деца и възрастни " в Столичната община Минка Йовчева съобщи, че всички хора са били изведени в точния момент и няма потърпевши при пожара.
Заради успокоение на околните мъжът, от чиято стая са тръгнали пламъците, е бил откаран за обзор в болница. Той е без изгаряния и заплаха за живота. Останалите хора в дома също са били прегледани от доктор за всеки случай.
Шестима възрастни хора са били преместени в други стаи, тъй като крилото е наводнено след намесата на пожарникарите и не е годно за живеене. През тази година се възнамерява главен ремонт на въпросното крило.
От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че сигналът за случая бил подаден малко след 9.00 часа. Моментално към мястото на пожара са били изпратени четири пожарни автомобила, автомеханична стълба и медицински екип. Пристигналите огнеборци открили, че пожарът е в стая на втория етаж, в резултат на което постройката е била мощно задимена.
Незабавно са подхванати дейности за извеждане на жителите на дома, множеството от които са трудноподвижни, както и на личния състав на общественото заведение.
Огънят е бил сподавен към 10.00 часа, а в постройката е осъществено отдимяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР