Пожар отне живота на 28-годишен мъж, а 55-годишна жена е

...
Пожар отне живота на 28-годишен мъж, а 55-годишна жена е
Коментари Харесай

Един човек загина при пожар в Сливен

Пожар лиши живота на 28-годишен мъж, а 55-годишна жена е обгазена при пожар в жилищен блок в квартал „ Дружба “ в Сливен тази нощ. Няма други потърпевши, нанесени са материални вреди на прилежащите жилища. Според пожарната сигналът е подаден късно. Съседи пък упрекват пожарникарите, че са се забавили.

Пожарът се разгорял преди среднощ и за секунди е обхванал цялото жилище, тъй като в него е имало доста елементарно запалими материали.

" Ние се събудихме от крясъци и викове и видяхме, че има пожар горе ", сподели Стоянка Георгиева – домоуправител.

" Само ги видях по какъв начин двама отвориха прозореца и то лумна всичко и нашата врата се подпали ", споделя съседка.

Собственичката на жилището близо половин час чака помощ на парапета на терасата на петия етаж, обмисля да скочи, само че служители на реда я разубеждават. Пожарникари съумяват да влязат в горящия апартамент и със избавителна качулка, която се слага на главата на потърпевшия и му се подава въздух, съумяват да изведат дамата оттова. Тя е откарана в Центъра за незабавна здравна помощ, а по-късно е превозена в клиниката по изгаряния в Пловдив. Установена е гибелта на мъжа, с който живеела. Той е 29-годишен алжирец, работел в строителството и законно обитавал в страната. Съседите ги дефинират като проблематични хора.



" Снощи отново са се били и са се карали и по какъв начин са създали пожара не знаем ", сподели Стойка Косева, съседка.

" Явно с мъжа й се караха, което е обикновено, след към 15 минути наново продължиха, отворих вратата, видях служителите на реда, видях дребен огън. Нямам визия, за какво не излязоха. "

От високите етажи на постройката са евакуирани всички съседи на опожарения апартамент. Те разясниха, че пожарникарите са се забавили с гасенето на пожара.

" Половин час не можаха да пуснат, помпата им заяде. При състояние, че пред другия вход има противопожарен кран. То, на 20-тата минута пристигна втората пожарна ", акцентира Стоянка Георгиева – домоуправител.

От пожарната признаха за техническо закъснение.

" Колегите са пристигнали на място с два автомобила. Единият е получил отвод на един компресор, като наложително в границите на няколко минути е обновено подаването на вода ", сподели основен контрольор Стефан Димитров, шеф на Районна работа Сливен.

" Българска национална телевизия: А стълба, за какво е нямало, с цел да се избави дамата, която безусловно висеше от балкона?

– Ааа, просто теренът там не разрешава позиционирането на стълба ", отговори основен контрольор Стефан Димитров, шеф на Районна работа Сливен.

От рано сутринта хората започнаха да отстраняват вредите.

Автор: Стоян Радев


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР