Спасяване на Амеланд: Екипажът скочи от пламналия кораб с товар от 3000 автомобила

...
Пожар на товарен кораб, превозващ почти 3000 коли край бреговете
Коментари Харесай

Пожар на товарен кораб, превозващ почти 3000 коли край бреговете на холандския остров Амеланд, причини смърт на един моряк и ранени 22 други членове на екипажа.

Част от екипажа скочи на 30 м (100 фута) в морето, за да избяга от огъня.

Голяма спасителна операция е в разгара си в Северно море и спасителните екипи се опасяват, че пожарът може да гори с дни.

Членовете на екипажа първоначално се опитаха сами да потушат пламъците, но бяха поразени и в крайна сметка бяха принудени да избягат.

Седем от тях скочиха във водата, каза капитанът на спасителната лодка Ameland Уилард Моленаар.

"Един по един те скочиха и трябваше да ги извадим от водата", каза той пред обществеността разпространител NOS. „Те бяха наистина отчаяни, така че трябваше да скочат – не се прави това само заради себе си.“

Снимки, споделени от бреговата охрана, показват магистрала Фримантъл под панамски флаг, погълната от дим, с пламъци, облизващи палубата в район на Северно море.

Бреговата охрана каза на холандската информационна агенция ANP, че пожарът може да продължи с дни. Страните на кораба бяха обливани с вода, за да се охлади, но спасителните лодки избягваха да наливат твърде много вода на борда поради риск от потъване.

Товарният кораб напусна пристанището на Бремерхафен в Северна Германия около 15:00 часа местно време във вторник по курс за Порт Саид в Египет.

Той се сблъска с проблеми през нощта, на около 27 км (17 мили) северно от Ameland в Wadden Sea, на брега на Северно море, определено за обект на световното наследство.

Бреговата охрана каза, Причината за пожара беше неизвестна, но по-рано се предположи, че може да е електрическа кола.

Около 25 от превозните средства на кораба са били електрически.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР