Пожар избухва за втори път във фабрика за автомобилни акумулатори, управлявана от Министерството на отбраната на Иран

...
Пожар избухва във фабрика за автомобилни акумулатори, собственост на Министерството
Коментари Харесай

Пожар избухва във фабрика за автомобилни акумулатори, собственост на Министерството на отбраната на Иран за втори път за по-малко от седмица

От Associated Press, 28 септември 2023 г., 10:36 ч.

ТЕХЕРАН, Иран -- Пожар избухна в четвъртък в кола фабрика за батерии, собственост на иранското министерство на отбраната за втори път за по-малко от седмица, съобщиха държавните медии. зона, където се съхраняват пластмасови отпадъци, каза държавната телевизия. Ирански новинарски издания разпространиха снимки и видеозаписи на стълб черен дим, издигащ се в небето северно от столицата Техеран.

Редовната армия на Иран и нейната паравоенна Революционна гвардия управляват няколко фабрики в цялата страна, много от които произвеждат цивилни стоки.

Иран стана свидетел на поредица от пожари и други злополуки във военните си съоръжения през годините и често обвинява заклетия си враг Израел в саботаж. Миналия месец Иран каза, че Израел се е опитал да саботира програмата му за балистични ракети чрез дефектни чужди части, които могат да експлодират. от вноса на набор от машини и резервни части, принуждавайки го да създава свои собствени или да ги доставя на черния пазар. Това вероятно е направило промишлените злополуки по-чести.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР