Пожар избухна в стара жилищна сграда в оживения квартал Коулун

...
Пожар избухна в стара жилищна сграда в оживения квартал Коулун
Коментари Харесай

Горяща 13-етажна сграда в Хонконг отне поне 5 живота

Пожар избухна в остаряла жилищна постройка в оживения квартал Коулун в Хонконг и умъртви най-малко 5 души, а 19 са ранени.На мястото на случая са пристигнали пожарникари и пътна полиция, като някои околни пътища е трябвало да бъдат отцепени, което е нарушило придвижването в утринния час пик, съобщи Ройтерс. 

Инцидентът взема и още една жертва

Пламъците са избухнали пред фитнес център на първия етаж и бързо са се популяризирали към горните етажи на постройката.

Снимка: bTV

Пожарът е оценен на трета степен в петстепенната система на града и е бил потушен един час откакто противопожарните служби са пристигнали на място. 

Обгазени са общите елементи на входа, само че други жилища не са наранени

Най-малко шестима от ранените са в тежко положение, оповестяват от локалната болница, като положението на един от тях е сериозно.

Снимка: bTV

Лидерът на Хонконг - Джон Лий, изрази съболезнованията си към фамилиите на жертвите и съобщи, че съответните служби са инструктирани да окажат помощ на всички наранени от пожара. 

Хонконг има някои от най-гъсто обитаемоте и най-високите жилищни блокове в света. Смъртоносните пожари са постоянно срещани, изключително в по-бедните квартали, заради което през последните десетилетия ограниченията за сигурност бяха засилени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР