Пожар избухна в ранния следобед в мазето на професионалната гимназия

...
Пожар избухна в ранния следобед в мазето на професионалната гимназия
Коментари Харесай

Гимназия горя в Кърджали, леко пострадаха деца и огнеборец

Пожар избухна в ранния следобяд в мазето на професионалната гимназия по електроника и механотехника „ Васил Левски “ в Кърджали, по първични данни няма съществено потърпевши, оповестиха от районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи.

Ученици, преподаватели и спомагателен личен състав са напуснали постройката, а пристигналите служители на реда и пожарникари евакуирали четири деца и две учителки със стълба от втория етаж. Преподавателките и едно от децата са превозени в Центъра за незабавна помощ. Детето се е наранило при тичането по стълбите, учителките са вдишали от пушеците. Медицинска помощ е оказана и на пожарникар, който е с контузия на главата. Той е опитал да хване дете, скочило през прозореца.

На мястото на произшествието са изпратени полицейски патрули и 10 чиновници на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи, 3 екипа на пожарната в Кърджали и един от Момчилград. Улицата, на която се намира постройката, е била отцепена, а пожарът е сподавен. Причините за произшествието са в развой на изясняване, една от версиите е хвърлена от възпитаник неизгасена цигара. Дежурна оперативна група от локалната полиция прави оглед.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР