Пожар е избухнал в завод на Роснефт в Рязан след

...
Пожар е избухнал в завод на Роснефт в Рязан след
Коментари Харесай

Гори завод на Роснефт до Москва след удар с десетки дронове

Пожар е избухнал в цех на " Роснефт " в Рязан след нахлуване с десетки дронове в разнообразни райони - второ сходно нахлуване по съветски енергийни и други обекти за последните 24 часа, извело през вчерашния ден от строя една от най-големите рафинерии в страната.

Този път ударената рафинерия е в Рязанска област, южно от Москва. Според Павел Малков, губернатора на региона, " Рязаньнефтепродукт " е атакувана с дронове, избухнал е пожар, има и потърпевши, съобщи " Дневник ".

Смятаният за непосредствен до правоохранителните органи телеграм канал " 112 "  публикува редица фотоси от офанзивата, Astra - и запис, на който (под съпровода на нецензурни думи) се виждат попадащи във към този момент горящата рафинерия безпилотни апарати.

На видеоклипа се чува и пукотевица, следва мощен гърмеж. Обхванатата от пожара повърхност, съгласно разнообразни данни е между 100 и 200 кв. м.

Изглежда, най-малко още една рафинерия е била на прицел - в Ленинградска област, чийто губернатор Александър Дрозденко заяви за свалянето на насочил се към нея уред.

Русия обяви преди към час, че 58 безпилотни апарата са били свалени. Сутринта в райони като Воронежка област управляващите предизвестиха, че се чака дроновата офанзива да продължи. Възможно е броят на изстреляните (и надлежно свалените) дронове да е доста по-висок: губернаторът Александър Гусев съобщи след 9 ч. българско време, че единствено над региона са " открити и унищожени " над 40 въздушни цели от системите за противовъздушна защита и радиолектронна битка. В редица общини има (макар и " незначителни " ) вреди на инфраструктура и жилища, удостовери и Гусев.

По-късно дронове нападнаха централата на Федералната работа за сигурност (ФСБ, контраразузнаването) в Белгородска област. Други бяха свалени (четири съгласно губернатора Вячеслав Гладков), само че отломките им повредиха газопровод и прекъснаха зареждането на някои села.

Има развалени къщи в град Губкин, а Шебекино, близо до границата с Украйна, още веднъж е подложен на обстрел. В самия Белгород, по-късно написа Гладков, дрон се е врязал в жилищен дом, разрушени са прозорци, само че няма потърпевши.

Канал " 112 " също така твърди, че на летище " Пулково " в Санкт Петербург е задействан проект за деяние при паника (т. нар. " Килим " ) и че времено не кацат и изхвърчат самолети.

В Курска област властите говорят за минимум четири свалени дрона, в Брянска - осем.

В изявление за " Россия-1 " и РИА " Новости " съветският президент Владимир Путин обвърза дроновите офанзиви и други в опит за интервенция в идните президентски избори, " в случай че не да се попречи ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР