Пожълтяване на лука – причини и решение на проблема Незаменимо

...
Пожълтяване на лука – причини и решение на проблема Незаменимо
Коментари Харесай

Пожълтяване на лука – правилните грижи ще предотвратят проблема

Пожълтяване на лука – аргументи и решение на казуса

Незаменимо растение във всяка градина е, несъмнено, лукът. Използва се в разнообразни предписания и за подсилване на имунитета. Но какво да извършите, в случай че зеленият лук пожълтява?

Жълтите листа могат да се появят заради доста аргументи, да вземем за пример, горещо време, неприятно поддържане или вредители. За да разберете по какъв начин да се справите с пожълтяването, би трябвало да разберете повода за появяването.

Недостатъчно поливане
Най-честата причина за жълтите листа е незадоволителното поливане. В горещо слънчево време лукът се нуждае от влага и е належащо да се полива постоянно. Дстатъчно е да го поливате два пъти седмично.

Излишна влага
Втората причина за пожълтяване на лука е непотребната влага. Ако лукът се полива доста постоянно, тогава той стартира да гние и по този метод листата пожълтяват. Ако вали на открито, не поливайте лука още веднъж. След прекрасен дъжд лукът е всмукнал задоволително влага и спомагателното поливане може да докара до загиване на растението.

Торене
Лошото поддържане въздейства освен на пожълтяването, само че и на качеството на лука. Това растение изисква задоволително количество азот, който се намира в доста торове. Отличен тор за лука е птичият тор. Той съдържа всички нужни витамини и минерали за лука.

Вредители
Почти всяко растение е изложено на вредители. Можете да употребявате национални средства.

Необходими съставки:
1 супена лъжица пепел
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица тютюневи листа

Тази примес ще помогне да се отървете от луковите мухи и други вредители, както и да предотвратите появяването на жълти листа.

Вижте още: Успокояване на кашлицата – остарял национален лек (рецепта)

Ако не желаете лукът ви да пожълтее, направете всички операции вярно. Можете авансово да обработите повърхността на земята с тютюнев прахуляк или чеснова смес. Това ще помогне да отървете вашите растения от вредители и да отгледате качествена просвета.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР