Поискайте спиране на Канал Истанбул“. Проектът на Ердоган ще унищожи

...
Поискайте спиране на Канал Истанбул“. Проектът на Ердоган ще унищожи
Коментари Харесай

Патриотите към президента и премиера: Поискайте спиране на „Канал Истанбул“. Проектът на Ердоган ще унищожи Черно море!

Поискайте прекъсване на „ Канал Истанбул “. Проектът на Ердоган ще унищожи Черно море! Този апел насочат „ Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ “ към президента Румен Радев и служебния министър-председател Стефан Янев във връзка дадения формален страт на цитирания план „ Канал Истанбул “, който ще свърже Черно, Мраморно и Средиземно море.

Патриотите ползват и обстоятелства като да вземем за пример обстоятелството, че каналът ще е дълъг 45 км., необятен 300 метра и бездънен 25 м. През долния пласт по дъното на канала към Черно море ще се вливат милиони кубически метри морска вода 2 пъти (35%) по-солена от тази в Черно море, която е 17%.

" Разликата в солеността на Черно и Мраморно море е огромна. В момента през Босфора минават две течения - незадълбочено с по-сладка вода от Черно към Мраморно море и дънно с по-солена вода в противоположна посока. Новият канал ще наруши този баланс. Отходните води на Истанбул се изливат в дълбоководното течение и се отнасят в Черно море, обръщат още внимание БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ и допълват, че ще бъде нарушен и кислородният баланс на нашето море и ще се постави началото на развой, прочут като „ аноксия “. Това постоянно е обвързвано с голям стрес за водорасли, планктон и морските жители ", пишат те и допълват:

" За нас е значимо българските управляващи да реагират и заради сериозните нарушавания от страна Ердоган на поредност интернационалните актаове. "

" Така да вземем за пример, със започването на плана, като член на Съвета на Европа от 1950 година, Турция нарушава Конвенцията за запазване на дивата европейска флора и фауна и естествените местообитания, по-известна като Бернската спогодба ", пишат от обединяването.

Според тях Турция погазва и Конвенцията за запазване на Черно море от замърсяване, подписана от нея през 1992 година в Букурещ.

" Ако българските управници не подхващат нужните дейности, то ще се наложи още веднъж ние, БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, да използваме гражданската сила и ще го създадем ", безапелационни са патриотите.

Ето и текста на отвореното писмо:

ОТВОРЕНО ПИСМО НА „ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ “ ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА РУМЕН РАДЕВ И МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ СТЕФАН ЯНЕВ: 

Само преди няколко дни президентът на Турция Реджеп Ердоган направи първа копка на мегаломанския план „ Канал Истанбул “, който ще свърже Черно, Мраморно и Средиземно море.

Българските патриоти чакахме от нашето държавно управление да реагира след изненадващата информация за започването на градежа и да уведоми европейските ни сътрудници за тази опасност. Смятахме, че президентът Радев ще осведоми водачите на страните от самодейността „ Три морета ”. Нищо такова не се случи.

Проектът „ Канал Истанбул “ може да докара до най-голямата екологична злополука в актуалният свят, даже по-голяма от тази с Аралско море. Рискува се заличаването на нежната черноморска флора и фауна.

При построяването на други известни канали, като Суецкия или Панамския, заплаха не съществува. Но Черно море е тогавашно сладководно езеро и солеността му се дължи на гигантския естествен прелом преди 9000 година, когато се образува днешният Босфор.

Новият канал Истанбул ще е дълъг 45 км., необятен 300 метра и бездънен 25 м. През долния пласт по дъното на канала към Черно море ще се вливат милиони кубически метри морска вода 2 пъти (35%) по-солена от тази в Черно море, която е 17%.

Разликата в солеността на Черно и Мраморно море е огромна. В момента през Босфора минават две течения - незадълбочено с по-сладка вода от Черно към Мраморно море и дънно с по-солена вода в противоположна посока. Новият канал ще наруши този баланс. Отходните води на Истанбул се изливат в дълбоководното течение и се отнасят в Черно море.

Ще бъде нарушен и кислородният баланс на нашето море и ще се постави началото на развой, прочут като „ аноксия “. Това постоянно е обвързвано с голям стрес за водорасли, планктон и морските жители.

Отварянето на канала ще промени естествените течения в Черно и Мраморно море. Според болшинството от специалисти с стартирането му още по-големи количества от мощно нечистите води на Мраморно море ще се вливат непосредствено в Черно и Бяло море. Мраморно море от години има проблем с тъй наречените „ морски сополи “, или слуз, която се образува при пренасищането на водораслите с органически материал (отходни води). Тези води ще се вливат във водите на Черно море и неизбежно ще имат отрицателен резултат върху морската флора и фауна, което може да докара и до измирането на някои типове риби и морски жители, тъй като слузта ги задушава.
 Българските патриоти: Министерство на вътрешните работи прави чадър над Движение за права и свободи и репресира хората ни по места Българските патриоти: Министерство на вътрешните работи прави чадър над Движение за права и свободи и репресира хората ни по места
От „ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ “ се обърнаха за следващ път към служебния министър-председател Стефан Ян...

Истанбул е и сеизмична зона и планът крие риск от огромен естествен прелом.

Огромна е и заплахата, напред във времето, да се усили източването на Черно море в посока Мраморно море, тъй като Черно е по-високо с 0,5 метра и бедствието с Аралско море няма да остане само.

Със започването на плана, като член на Съвета на Европа от 1950 година, Турция нарушава Конвенцията за запазване на дивата европейска флора и фауна и естествените местообитания, по известна като Бернската спогодба.

Турция погазва и Конвенцията за запазване на Черно море от замърсяване, подписана от нея през 1992 година в Букурещ.

Бернската спогодба гласи, че страните би трябвало да си сътрудничат за отбраната на естествените местообитания и биологичното многообразие, когато развиват своите национални цели и стратегии. За задачата при планове като „ Канал Истанбул “ е належащо известяван на всички страни, чиято природа ще бъде наранена от икономическа самодейност на прилежаща или близка страна.
 Българските патриоти: Как държавното управление ще спре мигрантсткия напън? Българските патриоти: Как държавното управление ще спре мигрантсткия напън?
Публикуваме позиция на Българските патриоти във връзка мигрантския въпрос. Ето цялостния текст на позицията, оповестен без редакторска наме...

В Конвенцията за запазване на Черно море от замърсяване безусловно е записано: „ Самостоятелно или взаимно договарящите страни подхващат надлежно всички нужни ограничения, съвместими с интернационалното право и според наредбите на тази спогодба, за попречване, понижаване и надзор на замърсяването за запазване и запазване на морската среда на Черно море “.

Досега няма информация, че с българските управляващи е съветвано построяването на „ Канал Истанбул “ и вероятните последици, които той ще провокира в Черно море.

Необходимо е огромно научно проучване за нездравословното въздействие от този план над българската акватория, а и на целия морски басейн.

Проектът основава директна опасност за националната сигурност на България. Турция не съблюдава Конвенцията от Монтрьо, подписана от Анкара през 1936 година. Според тази интернационална конвенция Турция управлява Босфора и Дарданелите. В документа е несъмнено какъв брой тъкмо е позволен товарът, минаващ през двата протока. Именно на тази база се дефинира броят и типът на бойните кораби, които могат да се разполагат в Черно море. С още един пролив под неин надзор Турция към този момент излиза отвън рамките на спогодбата и жестоко я погазва.

Ние, Българските патриоти, посредством нашите евродепутати, ще сезираме Постоянния комитет към Бернската спогодба и Европейската комисия, с цел да защитим националния ни интерес и да опазим нашето Черноморие. Надяваме се, че и президентът Радев и държавното управление ще създадат същото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР