Погребението на сливенския митрополит Йоаникий ще се състои на 11

...
Погребението на сливенския митрополит Йоаникий ще се състои на 11
Коментари Харесай

След смъртта на сливенския митрополит: Мястото му временно заема варненският митрополит Йоан

Погребението на сливенския митрополит Йоаникий ще се състои на 11 януари, четвъртък, оповестиха от Сливенската митрополия.

Той си е отишъл след дълготрайно боледуване

В 10 часа в катедрален храм „ Свети Великомъченик Димитър “ в Сливен ще бъде отслужена архиерейска заупокойна света литургия. Опелото ще се състои от 12 ч.

Снимка: Светия синод

Тленните остатъци на владиката ще бъдат посрещнати в 17 часа през днешния ден в храм „ Свети Димитър “ и ще бъдат изложени за поклонение най-вероятно през цялата нощ. Около 20:30 ч. ще се отслужи монашеско опело.

След опелото и последващото поклонение в четвъртък тленните остатъци на митрополит Йоаникий ще бъдат изведени до безконечния му дом. Те ще бъдат положени в двора при олтара на храма.

Тази година нестинарски игри ще има в село Българи на 3 юни

Сливенският митрополит умря на 84-годишна възраст след дълготрайно боледуване. Мястото му краткотрайно ще заеме варненският и великопреславски митрополит Йоан. Той е определен на изключително съвещание от 10 членове на Светия синод.

До три месеца би трябвало да се избере нов митрополит.

Състоянието му се усъвършенства, сподели Старозагорският митрополит Киприан

Владиците разясниха положението на патриарх Неофит, който е постоянен, само че към момента в болница.

„ Знаете, че има ковид - по тази причина не се позволяват външни лица до Негово Светейшество. С екипа тук в Светия синод поддържат връзка “, сподели старозагорският митрополит Киприан.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР