Погребението на руския опозиционен лидер Алексей Навални ще бъде на

...
Погребението на руския опозиционен лидер Алексей Навални ще бъде на
Коментари Харесай

Стана ясно къде и кога погребват Алексей Навални

Погребението на съветския опозиционен водач Алексей Навални ще бъде на 1 март в Москва. Това заяви неговата говорителка Кира Ярмиш в обществената мрежа X. 

 

Погребението ще се състои на Борисовското гробище. Преди това ще има поклонение в църквата в квартал " Марино ”, сподели Ярмиш, представена от " Ройтерс ".

По-рано сътрудници на Навални споделиха, че фамилията има усложнения с организацията на погребението. След като са се свързали с редица държавни и частни погребални организации, нито една не се съгласила да уреди помещение, където да се организира поклонение, споделят сътрудниците.

Говорителката на опозиционера съобщи, че някои ритуални зали отказвали, откакто чуят името на умрелия. На едно място непосредствено им декларирал, че имат възбрана да провеждат заравяне на Навални.

Днес брачната половинка на опозиционера - Юлия Навалная, ще държи тирада пред Европейския парламент. Депутатите ще гласоподават и резолюция за поддръжка на политическите пандизчии и потискането на гражданското общество в Русия.

Отпевание Алексея состоится в церкви иконы Божией Матери «Утоли моя печали» в Марьино 1 марта в 14.00. Приходите заранее.
Похороны пройдут на Борисовском кладбище.
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР