Погребението на кралица Елизабет II ще наруши вековната традиция.До този

...
Погребението на кралица Елизабет II ще наруши вековната традиция.До този
Коментари Харесай

Погребението на Елизабет II ще наруши вековна традиция

Погребението на кралица Елизабет II ще наруши вековната традиция.

До този миг литургията в памет на умрелия монарх се е провеждала в параклиса „ Св. Георги “ в Уиндзор – желано място от множеството кралски особи. Сега обаче церемонията ще се организира в Уестминстърското абатство. Промяната на мястото се постанова поради предстоящите големи тълпи от хора.

-->

Параклисът „ Св. Георги “ е нормалното място за множеството кралски церемонии, в това число за погребението на принц Филип предходната година, както и за сватбата на херцогът и херцогинята на Съсекс принц Хари и Меган Маркъл.

Промяната на мястото се случва за първи път от погребението на Джордж VI през 1760 година

По време на кралското заравяне Биг Бен ще стартира да бие към 9 ч. сутринта. Ако се съблюдава традицията, часовникът би трябвало да бие толкоз пъти колкото години монархът е бил на трона. За Елизабет II – 70 пъти. Тази традиция е изпълнена за погребенията на Едуард VII, Джордж V и Джордж VI.

По същото време в лондонския Тауър ще бъдат почистени кралските бижута.

Денят е разгласен за празник в това число и за банките, като Лондонската стокова борса ще затвори. Това ще докара до къс срив на английската стопанска система.

В предишното несъмнено е имало случаи на необикновени моменти. Погребението на кралица Виктория е наложило нов стандарт за транспортиране на ковчега на монарха. Защо? Защото конете, които дърпали катафалката се подплашили и се отскубнали от впряга. Това наложило смяна в протокола и на последните кралски погребения кралската катафалка се тегли от членове на Кралския флот.

За погребението на Елизабет II подготовката беше направена още веднъж с коне.

Погребението на бащата на Елизабет – крал Джордж VII включвало най-вече държавни глави до този миг. Въпреки това на най-важното място на процесията – тъкмо зад катафалката се возел кралският фокс териер – Цезар.

Церемонии с цялостни държавни почести във Англия са „ резервирани “ най-вече за кралското семейство и съвсем никой различен член на обществото няма право на такива. Правени са доста малко изключения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР