Погребални агенции протестираха в центъра на София с шествие от

...
Погребални агенции протестираха в центъра на София с шествие от
Коментари Харесай

Погребалните агенции протестираха с катафалки в центъра на София

Погребални организации стачкуваха в центъра на София с шествие от катафалки, поради препоръчани законови ремонти, които съгласно тях са в интерес на общинските им съперници.

Протестът им потегли от Централните софийски гробища и мина през Столичната община и Народното събрание.

Недоволството на погребалните организации е поради импортираните от " Обединените патриоти ремонти в Закона за устройството на територията. Те плануват oбщинcкитe cъвeти дa приeмaт нaрeдби, определящи изискванията и реда за кремации, използването на гробни и урнови места. Наредбите ще показват и условия към търговците, извършващи погребални и каменоделски услуги на териториите на гробищата.

" Проектозаконът ще докара до урегулиране на въпросите, свързани с възстановяване на качеството на обслужване на жителите в траурно-обредната активност, повишение на квалификацията на работещите в погребалната сфера, както и преустановяване на порочни практики от страна на неточни компании ", считат вносителите.

" Патриотите " стимулират " нуждата " да внесат предложенията си с ремонти в Закон за устройство на територията с това, че няма закон за погребалната активност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР