Погребални агенции отказват да организират прощалната церемония на Алексей Навални,

...
Погребални агенции отказват да организират прощалната церемония на Алексей Навални,
Коментари Харесай

Погребални агенции отказват да организират погребението на Навални

Погребални организации отхвърлят да провеждат прощалната гала на Алексей Навални, който умря ненадейно в пандиза на повече от 1900 км от Москва. Говорител на рецензия на Кремъл съобщи, че на екипа е отказван достъп до места за погребението, написа Скай нюз.
Кира Ярмиш споделя, че от през вчерашния ден екипът на Навални се е обаждал на „ множеството частни и държавни погребални организации, търговски обекти и погребални зали “.
Някои декларират, че местата им са заети, а други отхвърлят да упоменат името на Навални, сподели тя в обява в обществената мрежа X.
„ На едно от местата ни споделиха, че на погребалните организации им е неразрешено да работят с нас. След през целия ден търсене към момента не сме намерили кой да провежда прощалната гала “, написа тя.
Публичното сбогуване с Навални е планувано за края на тази работна седмица, а сътрудниците на опозиционния водач търсят помещение, в което да се организира, написа още говорителката на Навални Кира Ярмиш в понеделник.
„ Търсим зала за обществено сбогуване с Алексей. Времето: в края на тази работна седмица. Ако разполагате с подобаваща зала, апелирам, свържете се с нас “, написа Ярмиш в обществената мрежа X.
Проблеми имаше и преди този момент, когато дълго съветските управляващи не освобождаваха тялото на Алексен Навални. Майка му дори записа видео, в което изясни, че е подлагана на напън и закани от страна на следователи. Тогава тя съобщи, че те са се опитвали да я притиснат да провежда скрито заравяне на сина си.
Кремъл отхвърли върху майката на опозиционера Людмила Навалная да е оказван напън по какъв начин да бъде извършено погребението му.
„ Владимир Путин в никакъв случай не е бил зает с решения към тялото на Навални “, сподели представителят Дмитрий Песков.
В събота вдовицата на Навални - 47-годишната Юлия Навалная, разгласява 6-минутен видеоклип в YouTube, в който осъжда президента на Русия Владимир Путин за това, че е уязвил християнските полезности, които изповядва, защото „ се подиграва с майката на Алексей и я принуждава да се съгласи на скрито заравяне “.
„ Това е някакъв тип сатанизъм, езичество. Какво смятате да вършиме с тялото му? “, споделя брачната половинка на опозиционера.
Акаунтите на екипа на Навални в обществените мрежи също по този начин споделяха видеоклипове на съветски звезди като балетната звезда Михаил Баришников, които приканват Кремъл да освободи тленните остатъци на Навални.
„ Благодаря на всички, които разгласиха и записаха видеопослания. Всички вие направихте това, което трябваше да извършите “, съобщи в Телеграм Иван Жданов, един от основните помощници на Навални.
Въпросът в този момент е по какъв начин ще протече погребението на Алексей Навални.
През август предходната година управляващите в Санкт Петербург проведоха скрито заравяне на водача на наемниците Евгений Пригожин, който почина в самолетна злополука, откакто оглави 24-часов протест и марширува към Москва.
Семейството и помощниците на Навални обаче обявиха, че няма да одобряват безшумно заравяне и алармираха, че ще се опитат да трансфорат погребението на опозиционния водач в рядка демонстрация на противоречие в Русия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР