Погледнете в очите човека, който ви задава въпрос business, career and

...
Погледнете в очите човека, който ви задава въпрос
business, career and
Коментари Харесай

Овладейте езика на тялото по време на интервю за работа

Погледнете в очите индивида, който ви задава въпрос

business, career and office concept – smiling businesswoman at job interview in office

Гледайте решително, само че не се вторачвайте -това провокира неприятно възприятие.

Не шавайте доста, като стартира диалогът. Не е нужно да седите като истукани, само че несъразмерното преместване на тялото, оправянето на облеклата, докосването на косата или
лицето, играенето с пръстите, тиковете издават нерешителност и раздразнителност.

Не кръстосвайте крайници. Така позата ви ще стане по-фриволна, в сравнение с е нужно. Ако сте жена, може да кръстосате глезените. Много внимавайте до каква степен ще стигне полата ви. А по-добре идете с панталон.

Усмихвайте се, само че не се хилете. Усмивката е доста значима, когато е подобаваща. Но когато е прекомерно честа, може да издаде терзанието ви или да оставите усещане, че не взимате нещата съществено.

Променяйте интонацията. Като говорите, гласът ви би трябвало да е спокоен, само че не еднообразен. Безцветният глас ще направи и най-умните думи скучни. Трябва да употребявате многообразие от тонове, с цел да притегляте внимание. Помнете, че сте при непознати и не си позволявайте особеното си възприятие за комизъм да вземем за пример – да се шегувате със сериозен звук.

Правете жестове, само че не ръкомахайте като вятърна мелница. Жестовете би трябвало да поддържат и акцентират думите ви. Не бива обаче да наподобяват заучени, а естествено идващи ви. Това се реализира с доста подготовки пред огледалото. Те ще ви оказват помощ изцяло да се държите по-уверено, тъй че не си ги спестявайте – представете си какво могат да ви питат и отговаряйте, като че ли в действителност сте на изявление.

Накрая още веднъж се ръкувайте. Ако интервюиращият или основният от групата заобиколи бюрото или масата и ви подаде ръка, е учтив човек и алармира, че сте му създали положително усещане. Може и да е единствено учтив. В случай, че не стане и не ви подаде ръка, даже да се наложи да се ръкувате през бюрото или масата, вие безусловно подайте ръка. Така вършат възпитаните хора.

При излизане се огледайте. Проявете интерес към ситуацията, както и да е минало изявлението съгласно вас. Все отново това може да е вашето последващо работно място -50:50.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР