Погледите на всички български пенсионери са отправени към управляващите днес.Министър-председателят

...
Погледите на всички български пенсионери са отправени към управляващите днес.Министър-председателят
Коментари Харесай

Властта решава дали да има добавки към пенсиите за Великден   


Погледите на всички български пенсионери са отправени към ръководещите през днешния ден.

Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова ще показват през днешния ден опциите за погашение на великденски добавки.

Само преди два дни се надигна вълна от неодобрение, откакто стана ясно, че пенсионерите няма да получат великденски надбавки с пенсията си за месец април. От Националния застрахователен институт оповестиха, че от 7 до 20 април хората в третата възраст ще получат обичайните месечни суми, само че не и станалите към този момент обичайни спомагателни пари, които получават за празника от години. Служебното държавно управление тогава не направи коментар по тематиката.


Част от възрастните хора пресметнаха, че за две кори яйца, два козунака и четвърт кг агнешко стигат 70-те лв. великденска добавка, която беше изплащана предходната година. По думите им могат да минат и без месо, само че яйцата и козунакът са наложителни. Някои от тях даже показаха подозрение, че парите за надбавките са отишли за изборите.

В България има към 2 милиона и 100 хиляди пенсионери. От години добавката за Великден се е трансформирала в процедура. Ако приемем, че добавката би била в същия размер, колкото предходната година – 70 лв., то ще са нужни почти 147 млн. лева Традиция е добавките да се изплащат дружно с пенсиите преди Великден. Миналата година да вземем за пример имаше казус и бяха преведени на 15 април, защото решението бе взето по-късно.

Тази година изплащането на пенсиите стартира на 7 април, петък. По информация на NOVA се търси вид отново да се даде добавката, само че властта резервира до момента безмълвие по тематиката.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР