Погълнати от забързания живот и сивото ежедневие, често забравяме да

...
Погълнати от забързания живот и сивото ежедневие, често забравяме да
Коментари Харесай

10-те най-важни условия за щастливо детство

Погълнати от забързания живот и сивото всекидневие, постоянно забравяме да гледаме напред към бъдещето – там, където са децата ни. Но другояче ни се желае те да бъдат положителни хора, да имат триумфи и богат живот, да реализират това, което ние самите не сме съумели. В днешния глобализиран свят, родителите имат доста благоприятни условия и разнообразни варианти, които да следват и ползват при възпитанието на децата си. А построяването на един предстоящ темперамент е същинско тестване пред всеки родител. На първо място, за какво самият възпитаващ би трябвало да бъде заслужен човек с насъбран във времето престиж, с морал и нравствени полезности, с верен метод и страсти, които да съобщи на личните си наследници.

Детският инструктор, публицист и шеф на американския Национален център за физическо развиване и игри на отрито – Бет Алмерас, дава 10 съвета към родителите за щастливото детство на децата им. И макар че България не е Съединени американски щати, най-важното за едно дете е то да бъде възпитавано и да пораства като добър човек, който схваща и цени живота. А от най-голямо значение за това са фамилният климат и положителното обучение.

1. Спокойни (необременени) родители

Осъзнавайки заплахите, които крие заобикалящият ни свят, родителите от време на време се пробват да предпазят децата си като ги затварят „ на несъмнено място “ – у дома. А това не е верен метод. Всъщност по-добре е (родителите) да понижат негативния новинарски поток, струящ към тях самите от телевизия, радио, вестници. Така няма да са обременени със злободневните тематики и ще гледат по-оптимистично и умерено над живота.

2. Добро обучение

В последните години се следи една наклонност при учениците – на подготовка единствено върху материята, която ще им е нужна, с цел да покрият изпита или теста. Което обаче не е потребно за тяхното обучение. На първо място учениците би трябвало да придобият чувство, че материята е забавна и потребна, а не нещо, което би трябвало да свършат, с цел да преминат напред.

3. Игри

Възрастните постоянно не помнят, че и те са били деца. А за децата най-забавни са игрите. Затова е значимо да не се прекалява с рестриктивните мерки и ученето да се разнообразява с игра,за да не бъде възприето като досадно обвързване.

4. Право на неточности

Родителските упоритости от време на време потискат подрастващите. Деца, чиито родители взимат всички решения от тяхно име, с цел да не позволен никакви възможни неточности, порастват неуверени в себе си и нещастни. Родители, правете по този начин, че детето ви да вземе верен избор, не като му налагате вашето мнение, а като говорите и убеждавате, че в действителност изборът е изработен от самото дете.

5. Родителски надзор върху телевизия и компютър

Трудно е да откъснеш детето си от малкия екран и компютъра, само че игрите и заниманията на пресен въздух са изключително значими. Затова старайте се да ги отдалечите от дивана, тъй като децата с наднормено тегло страдат от ниско самочувствие и не порастват щастливи.

6. Четене

Опитайте се да развиете в детето си интерес към четенето. Той способства за насърчаване на въображението на децата, обогатява речника им и оказва помощ за по-добро изложение.

7. Близост с природата

Хубаво е да се възпитава обич в подрастващите към природата, а това се случва с нейното опознаване, проучване и превозване на повече време на открито. Създайте табиет в детето да се любува на неща като каране на колело или туризъм.

8. Самочувствие

Децата би трябвало да знаят, че са обичани, тъкмо такива, каквито са. Насърчавайки техните характерности ще помогнете за създаване на тяхното самочувствие. А знаейки, че са оценени, те изпитват вътрешна наслада, която става основа за целия им живот.

9. Позитивизъм

Също значимо е децата да се възпитава като оптимисти. Те би трябвало да знаят, че в живота ще се срещат и с компликации и провали. Но! Научавайки се да бъдат положителни и в такива моменти, те ще се оправят по-добре с компликациите. А и дете, възпитавано по този метод, е по-вероятно да израсне като благополучен възрастен.

10. Собствен път

Тайната на щастието – дано децата изследват свободно света и да намерят своето място и път в него.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР