Поех ангажимент, заедно с народния представител Десислава Атанасова, да окажем

...
Поех ангажимент, заедно с народния представител Десислава Атанасова, да окажем
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Надявам се, че у нас третата вълна няма да е толкова интензивна

" Поех ангажимент, дружно с народния представител Десислава Атанасова, да окажем нужното подпомагане МБАЛ в Разград, с цел да получи средства за закупуване на нов скенер. Това сподели здравният министър Костадин Ангелов, който посети локалната болница, представен от Евроком.

Министърът уточни, че лечебното заведение има потребност от тази инсталация, тъй като скенерът, с който разполага сега, е морално и физически стар.

" Нямаме терзания като нужда от спомагателни вложения във връзка с обезпечаването на болничното заведение за идната така наречен трета вълна от ковид ", сподели още министър Ангелов и изрази вяра, че в България тя няма да бъде с подобен интензитет.

Той уточни, че за предходната година от средствата за лечебни заведения, които поддържат над 50 % от леглата си за лекуване на COVID-19, болничното заведение в Разград е получила над 900 000 лв., а за последните четири години, от страната, - близо 4,5 млн. лв..

По думите на Ангелов, ще се търсят благоприятни условия и за обезпечаване на финансиране на плануваните от управлението ремонтни действия в лечебното заведение.

Министър Ангелов разяснява, че в МБАЛ-Разград е основана извънредно добра организация. Здравното заведение разполага с към 300 кревати. Той добави, че разградската болница разполага с нужната инсталация, консумативи и защитни средства, които ще могат да се употребяват при вероятно увеличение на заболелите и потребност от хоспитализиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР